Tgrt Haber

Ayşenur öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Kasım 2022 12:46 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 13:14
Ayşenur öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan, sonsuzluğa uğurlandı.

PKK​ terör örgütü, dün Gaziantep​'in  Karkamış​ ilçesine roketli saldırı düzenledi. Alçak saldırıda 5 yaşındaki Hasan Karakaş ve Kocatepe İlkokul'unda görev yapan öğretmen Ayşenur Alkan (22) hayatını kaybetti; beş aylık hamile Büşra Karataş ise entübe halde yaşam savaşı veriyor... Şehitlerden Ayşenur Alkan için bugün cenaze töreni düzenlendi.

"YOKLUK İÇİNDE BÜYÜTTÜM KIZIMI"

Sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan'ın babası Mustafa Alkan, kızının öğrencileri aşağıya indirdiği sırada hayatını kaybettiğini açıkladı. Gözü yaşlı annesi Hayriye Alkan ise, yoklukla, zorluklarla yetiştirdiği kızının hayallerini anlattı:

"Kızımın hayalleri vardı. Çalışıp kazanıp, yoksullara yardım etmeyi çok istiyordu. Başka bir isteği, muradı yoktu. Kızım iyi niyetliydi, kalbi güzeldi. Ne diyeceğimi bilemiyorum, kalbi temiz bir insandı. Hayatını kaybederken, anne mi dedi, baba mı dedi, bağırıp çağırdı mı bilemiyorum. Canı çok mu yandı bilmiyorum.

Ben çocuğumu yoksullukla büyüttüm, okuttum. Ne zorluklarla okudu. Adıyaman Üniversitesinin öğrencisiydi. Yokluklara rağmen okudu, her şeyi idare ederdi. Bugünlere zorluklarla geldi, sonu da böyle oldu"

Ayşenur öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Öğretmen Ayşenur Alkan, düzenlenen cenaze töreninin ardından Nizip Asri Mezarlığı'na defnedildi.

haber#

Ayşenur öğretmenin naaşının önüne, üzerinde fotoğrafı, Türk bayrağı ve "24 Kasım Öğretmenler Günün kutlu olsun şehidim" yazılı çiçek bırakıldı. Ayşenur öğretmenin mezun olduğu Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi öğrencileri ise cenaze taşınırken büyük Türk bayrağı açtı.

Ayşenur öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Ayşenur öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...