Tgrt Haber

Ayyıldız Tim'den Çin ve Tayvan'a dev siber saldırı

05 Haziran 2014 01:13
Ayyıldız Tim'den Çin ve Tayvan'a dev siber saldırı

Dünyaca ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, Doğu Türkistan'da gerçekleşen ve tüm dünyanın hayretler içerisinde izlediği zulüme sessiz kalmadı. Ayyıldız Tim Çin başta olmak üzere çeşitli ülkelere siber saldırı düzenledi.

Doğu Türkistan'da gerçekleşen vahşet karşısında dünyaca ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim harekete geçti. Urumçi'de vahşi şekilde katledilen Türkistan vatandaşları için siber operasyon başladan Ayyıldız Tim ekibi içlerinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarınında yer aldığı yüzlerce siteyi hackledi. Türkiye'den de büyük tepkilerin yükseldiği bu katliam karşısında Ayyıldız Tim bunun başlangıç olduğunu ve daha şiddetli saldırılara devam edileceğini açıkladı. Çin'in kamu kurum ve kuruluşlarının siber saldırıya uğradığı ve rakamın 110 olarak açıklandığı öğrenildi. TGRT Haber'den Semih Bişkin'in ulaştığı bilgilere göre, Çin'in yanı sıra Tayvan'a da siber saldırılar gerçekleştirildi. Çin'in ardından Tayvan'da da 92 kamu kurum ve kuruluşunun siteleri hacklenerek erişime kapatıldı. Toplamda 200'ü aşkın sitenin yer aldığı siber saldırıda Ayyıldız Tim internet sitelerine, Türkiye ve Doğu Türkistan bayraklı logo yerleştirerek, 'Doğu Türkistan yalnız değildir' mesajı bıraktı. Ayyıldız Tim'in diğer siber saldırılarının ne zaman gerçekleşeceği öğrenilemezken, Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık vahşetine sessiz kalmayacakları öğrenildi. TGRT Haber / Semih Bişkin
İŞTE O GÖRÜNTÜ
Ayyıldız Tim'den Çin ve Tayvan'a dev siber saldırı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...