Tgrt Haber

Babacan'ın 'Baykar' çıkışına bir tepki de Muharrem İnce'den: Hayırdır kardeşim!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Ocak 2023 17:51 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 17:55
Babacan'ın 'Baykar' çıkışına bir tepki de Muharrem İnce'den: Hayırdır kardeşim!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar'a ilişkin iddialarına tepkiler artıyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Babacan'ın sözlerine, "'SİHA'lara dokunacakmış.' Hayır kardeşim. Cumhurbaşkanı olduğumda savunma sanayi yatırımlarını artırarak devam ettireceğiz" diyerek sert tepki gösterdi. 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce​, DEVA Partisi lideri Ali Babacan​'ın Baykar​ ile ilgili rekabet vurgusu yaptığı açıklamasına tepki göstererek "Cumhurbaşkanı olduğumda savunma sanayi yatırımlarını artırarak devam ettireceğiz" açıklamasında bulundu. 

BABACAN'IN "KAYNAKLAR TEK ŞİRKETE AKTARILIYOR" İDDİASI 

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Selçuk Bayraktar​'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA'lar ve SİHA'lar üreten Baykar'a ilişkin bir soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermişti.

İNCE'DEN TEPKİ: İHA VE SİHA'LARI DOĞRU BULUYORUZ

Babacan'ın açıklamasını, "SİHA'lara dokunacakmış" şeklinde yorumlayan İnce, Twitter'dan, "6'lı masanın ortağı olan Babacan, 'SİHA'lara dokunacakmış.' Hayır kardeşim. Biz Memleket Partisi olarak İHA ve SİHA'ları doğru buluyoruz. Cumhurbaşkanı olduğumda savunma sanayi yatırımlarını artırarak devam ettireceğiz. Bu siyaset üstü milli bir konudur" diyerek duruma tepki gösterdi.

https://twitter.com/vekilince/status/1614954600548663302 

"ALÇAKÇA ATILMIŞ BİR İFTİRA"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın iddialarına sosyal medya hesabından cevap veren Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İdeal ve değerlerimizden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürecek; Alçakça atılmış iftira ve yalanlara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız" demişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...