Tgrt Haber

Babama Ne Hediye Alsam?

16 Haziran 2015 13:03
Babama Ne Hediye Alsam?

Babalar Günü geldi kapıya dayandı. Peki ne hediye alsak diye soranların sayısı muhtemelen dünya nüfusuna eşdeğer. Peki ne hediye alsak?

Cevap çok kolay. Kravat değil. Hatta pantolon, gömlek, papyon, çorap, yelek, ceket de değil. Kemer, cüzdan, çanta değil. Daha ileri götürelim: Cep telefonu değil; bilgisayar, tablet, buzdolabı, televizyon, çilekli yoğurt makinası, rafadan yumurta pişirici, ayak kaşıma zımbırtısı, elektrikli tıraş makinası da değil. Mobilya, sandalye, masa, tabure hiç değil. Çiçek deseniz zaten annenize almıştınız, babanıza çiçek yerine çiçek gibi bir fikirle gidin.

İşte size çiçek gibi bir fikir: Ona şunu söyleyin; “Baba, başardım!”

-Baba, başardım!

-Neyi başardın oğlum, anlat bakalım.

-Bana öğrettiğin şeyleri anlamayı başardım.

-Nasıl yaptın, detay ver ki ben de seninle gurur duyayım.

-Babacığım, bana küçüklüğümden beri parayı zekice harcamanın önemini anlatmıştın ya,

-Eee?

-Buradaki “zekice” kelimesinin ne demek olduğunu anladığımı sana hediye olarak getirdim.

-Yavrum sen galiba kulaklarımın pasını silecek, içimin yağını eritecek bir şeyler söyleyeceksin, devam et bakalım.

-Evet babacığım, sana Babalar Günü için bu paketteki hediyeyi aldım, buyur, ama asıl hediye paketin içinde değil.

-Nerede?

-Şimdi anlatacağım hikayede.

-E anlatıyorsun işte, devam et.

-Baba, ben bu hediyeyi internetten aldım. Böylece sokak sokak dolaşmadım, ayaklarıma kara sular inmedi, günün yarısı sokaklarda geçmedi. Senin oğlun olmayı hak ettiğimi sana kanıtlayabileceğim ilk nokta bu. 

-Çok güzel, ama sanırım bu yetmeyecek.

-Evet baba, ikinci nokta ise alış şeklim; bu hediyeyi 3 farklı karşılaştırma motorundan aradıktan ve piyasadaki 50 farklı mağazadaki fiyatları karşılaştırdıktan sonra almaya karar verdim.

-Güzel, ama biliyorum ki benim aslan oğlum bununla yetinmez. (Bıyık altından bir gülüş).

-Çok haklısın baba, bununla yetinmedim. Alacağım ürün için mutlaka bir indirim kodu bulmam lazımdı. İnternetin altını üstüne getirdim. Ne kadar hediye çeki, indirim kuponu, kupon kodu varsa tek tek elden geçirdim ve bu alışverişteki zaten en ucuz fiyatı bir de kupon kullanarak ekstra indirimli yaptım.

-Aslan oğlum benim, seninle gurur duyuyorum.

-Ben de bunu tahmin etmiştim baba. Yani senin hediyen bu paketin içinde değil, o paketi alış şeklimde.

Kısacası babanıza hediye almak, ona pahalı bir hediye almak demek değil. Siz ona ne alırsanız alın, alma aklınızla çizdiğiniz yolu mutlaka anlatın; onun size öğrettiklerini gayet iyi anladığınızı gösterin; zekanızı yansıtın; onu gururlandırın.

Babaların en hassas olduğu yer cüzdan hikayeleridir. Ona mesela bir cüzdan veya herhangi bir şey alın; ama o cüzdanı nasıl daha ucuza getirdiğinizi de fiyonk yapıp hediyenizin ambalajında kullanın. Cüzdanı indirim kuponu ile alın, bunu ona mutlaka anlatın. Emin olun babanızı en çok sevindiren bölüm, o cüzdandan çok o indirim kuponu olacak. Sizin başardığınızı görmek ve zekanızı okumak onu gururlandıracak. Gözleri yaşaracak. Çünkü sizin başarınız onun başarısı. “Evet oğlum, haklısın, başardın” diyecek. Siz de isterseniz ona cevap verin: “Evet baba, ama asıl sen başardın.”

Daha fazla detay ve kupon arayanlar nereye baksın derseniz www.indirimkodu.com adresini verebiliriz. Veya siz isterseniz Google’dan da aramaya devam edin. Ama hangisi yolu kullanırsanız kullanın, her alışverişte mutlaka kupon kullanın, alışverişi zekice ucuzlatın. 

Keyif dolu bir Babalar Günü dileriz

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...