Tgrt Haber

Aile sağlığı merkezinde doktora öldüresiye dayak: Saldırgan suç makinesi çıktı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
20 Aralık 2022 22:11 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 23:06

İstanbul Bağcılar'daki bir aile sağlığı merkezinde görev yapan doktor Mahmut Doğan, bir kişinin tekme ve yumruklu saldırısına uğradı. Aldığı darbelerle yaralanan aile hekimi Doğan hastaneye kaldırılırken gözaltına alınan saldırganın "yaralama", "gasp", "tehdit" ve "cinsel taciz" gibi birçok suçtan suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Bağcılar​'daki Çınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor​ Mahmut Doğan, bir kişi tarafından öldüresiye dövüldü. İddiaya göre Doğan, aile sağlığı merkezine gelerek birkaç kez lavaboyu kullanarak şüpheli hareketlerde bulunan Yasin İ.'yi uyardı. Ancak uyarıya tehditle karşılık veren Yasin İ., tam kapıdan çıkarken Doğan’a yumruklarla saldırmaya başladı. Aldığı ani darbe ile kanlar içinde yere yığılan Doğan'a tekmelerle saldırdı. Saldırganın yumruk ve tekmeleriyle yaralanan Doğan'a ilk müdahale buradaki sağlık ekiplerince yapıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, doktoru darbeden saldırgan Yasin İ.'yi gözaltına aldı. "Yaralama", "gasp", "tehdit" ve "cinsel taciz" gibi birçok suçtan emniyette kaydı olduğu öğrenilen şüpheli Yasin İ.'nin "kasten yaralama" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

ÇALIŞANLAR TELEFONLA İLETTİ

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Doğan, görev yaptığı aile sağlığı merkezinde saat 15.30 sıralarında hasta bakmayı tamamladığını kaydetti. Doğan, hemşirelerin, odalarının yanındaki tuvalete sürekli girip çıkan birinden rahatsız olduklarını kendisine telefonla ilettiklerini aktardı.

'YERE DÜŞÜNCE BAŞIMA TEKME ATMAYA BAŞLADI'

Doğan, şöyle devam etti:

"Tuvaletten çıkan vatandaşa, 'Kardeşim burası umumi tuvalet değil, cami tuvaleti de değil, sağlık kuruluşu. Bir saattir buradasınız, 4-5 seferdir tuvalete girip çıkıyorsunuz, insanları rahatsız etmeye hakkınız yok' dedim. Bana sözlü hakarette bulunup, tehdit edince sekreter hanıma polisi aramasını söyledim. Şahıs, kapıdan çıkarken dönerek gözüme yumruk attı. Yere düşünce başıma tekme atmaya başladı. Arkadaşlarım ayırmış. Beni acil odasına taşıdılar. Gözümle suratımın sağ tarafı çok acıyordu. Ambulans geldi, beni hastaneye getirdiler."

Aile sağlığı merkezinde doktora öldüresiye dayak: Saldırgan suç makinesi çıktı

Saldırganın elinde muhtemelen kesici bir alet olduğunu, yanağında kesik oluştuğunu anlatan Doğan, yetkililerden şiddet olaylarını engelleyecek önlemlerin alınmasını istedi.

Doğan, "Televizyonda meslektaşlarımızın başına gelen hadiseleri izliyordum ama bugün de benim kapımı çaldı. Gerekli önlemler alınmazsa yarın başka bir meslektaşımın kapısını çalacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...