Tgrt Haber

Bağcılar'da teröre büyük tepki

08 Eylül 2015 02:37
Bağcılar'da teröre büyük tepki

Güneşli meydandan başlayarak Bağcılar meydanda son bulan teröre lanet yürüyüşüne binlerce Bağcılarlı katıldı.

Binlerce vatandaş Güneşli meydanda toplanarak Menderes Caddesi, Atatürk Caddesi üzerinden tekrar Güneşli meydana çıktı. Güneşli meydandan Evren Caddesine ve oradan emniyet mensuplarının şüpheli paket var uyarısı üzerine 2.Sokak’tan Mahmutbey Caddesine oradan da Bağcılar Askerlik Şubesine yürüdü. Atatürk Caddesi üzerinde binlerce vatandaş hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve ülkücü yemini etti.

ASKERLİK ŞUBESİ ÖNÜNE YÜRÜDÜLER

Askerlik Şubesi önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ardından atılan sloganlarla binleri aşan vatandaş teröre lanet yağdırdı. Şehitlerin ismi bir kişi tarafından okunarak binler burada diye haykırdı. Grup daha sonra Bağcılar Meydana yürüyüşe geçti. Evlerinde ki vatandaşlarda penceresinden, balkonundan Türk bayrakları sallayarak, sloganlara eşlik ederek teröre lanet okudular. Bazı vatandaşların evlerinden inerek gruba katıldığı gözlendi.Yoldan araçlarıyla geçen vatandaşlarında kornalarıyla destek verdikleri gözlendi. Araçlı konvoy yapanlarda yürüyen gurubun önünde ve arkasında eskortluk yaptıkları gözlendi.

BİNLERCE BAĞCILARLI HDP BİNASINA YÜRÜDÜ

Teröre lanet okuyan binler sloganlar eşliğinde Bağcılar Meydana ulaştı. Burada da binlerce vatandaş guruba dahil oldu. İstanbul Caddesine doğru yönelen binlerce vatandaş polis barikatını aşarak İstanbul Caddesi üzerinde bulunan HDP Bağcılar İlçe Binasına ulaştı. Burada terörü lanetleyen binlerce vatandaş HDP’ye tepki gösterdi.

Bu arada taşkınlık yapan üç beş kişinin attığı taşlarla bir esnafın camları kırılırken, bir polis amiri kafasına gelen taşla hafif şekilde yaralandı. Çevik kuvvet ekipleri yetersiz kalınca bir sivil polis memuru havaya ateş açtı. HDP binasına Türk bayrağı asan gurubun taşkınlık yapmasını Bağcılar Ülkü Ocakları Başkanı Ufuk Kirömeroğlu önledi. binlerce Bağcılarlı daha sonra Bağcılar Meydana doğru tekrar yürüyüşe geçti.

Atılan sloganlarda “Ne mutlu Türk’üm diyene”, Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir”, “Her Türk asker doğar”, “Dişe diş kana kan intikam intikam”, “Askere, polise uzanan eller kırılsın”, terör örgütü, HDP ve bebek katili aleyhine sloganlar atıldı. Zaman zaman tekbir getirildi.

Teröre lanet okuyan binlerce Bağcılarlı trafiğinde kitlenmesine neden oldu. Trafikte ki vatandaşlarda terörü lanetleyen binleri alkışlarıyla destekledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...