Tgrt Haber

Devlet Bahçeli’nin önerisi sonrası tabelayı şimdiden astılar: İlimize hoş geldiniz…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
18 Haziran 2023 08:18 - Güncelleme : 18 Haziran 2023 08:19
Devlet Bahçeli’nin önerisi sonrası tabelayı şimdiden astılar: İlimize hoş geldiniz…

Cumhuriyetin 100.yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin il sayısının 100’e çıkarılması yönündeki teklif sonrasında bir ilçemizde tabelalar hazırlandı. İlçenin girişine “İlimize hoş geldiniz” ifadeleri kullanıldı.

MHP​ Genel Başkanı Devlet Bahçeliyeni yasama yılının ilk grup toplantısında yaptığı çıkış il hayali kuran birçok ilçeyi heyecanlandırdı. Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde Türkiye’de 100 il ve 1000 ilçe önerisini sunan Bahçeli’nin teklifi AK Parti tarafından değerlendirilmeye alındı. AK Parti geçtiğimiz günlerde görüştüğü bu öneriye sıcak bakarken il olma hayali kuran ilçelerden Tarsus da harekete geçti.

TARSUS DA HEYECAN BAŞLADI

Tarsus Belediyesinin açıklamasına göre, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından daha önce "İl'le de Tarsus" sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe girişine “Tarsus il oluyor”, “İlimize hoş geldiniz” tabelaları asıldı.

Devlet Bahçeli’nin önerisi sonrası tabelayı şimdiden astılar: İlimize hoş geldiniz…

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bozdoğan, Tarsus'un hem coğrafi konumu hem de tarım ve turizmiyle önemli bir kent olduğunu belirtti. İlçenin 400 bini geçen nüfusa sahip olduğunu aktaran Bozdoğan, Tarsus'un il olmayı hak ettiğini kaydetti.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, il olmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...