Tgrt Haber

Bahçeli'nin sözlerine AK Parti'den sert tepki

12 Haziran 2015 20:30
Bahçeli'nin sözlerine AK Parti'den sert tepki

MHP lideri Bahçeli'nin AK Parti için söylediği sözlere İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten sert tepki geldi.

MHP lideri Bahçeli, koalisyon ihtimalleri için yaptığı değerlendirmede, çözüm süreci ile ilgili olan hiçbir konunun gündemlerine gelmeyeceğini belirtti. Bahçeli, "Önceliğiniz Çözüm Süreci ise bize gelmeyin" sözlerini sarfetti.
Bahçeli'nin sözlerini AjansHaber'e değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, şunları söyledi:

"BAHÇELİ, HDP'NİN MECLİS'E GİRMESİ İÇİN KENDİ CAMİASINDA ATILAN ADIMLARIN FARKINDA DEĞİL"

Bu cümlelerin sahibi olan Sayın Bahçeli HDP'nin Meclis'e girmesi için kendi camiasında atılan adımların farkında değil galiba. Dolayısıyla Türkiye'deki muhalefet zincirinin kendi iktidar olma çapsızlıklarından ve beceriksizliklerinden dolayı tek başına güçlü AK Parti iktidarından Türkiye'yi uzaklaştırmak için, suçladığı HDP'nin Meclis'e girebilmesi için yaptıklarını tez zamanda unutmuş ve şimdi ısrarla kendilerini dışarıda tutup Ak Parti ile HDP'nin birlikteliği üzerinden bu süreç analizine son derce yakışıksız buluyorum. Sonuçta milletin iradesi sandıkta tecelli etmiş.

"HDP, EMANET OYLARLA BARAJI AŞTI"

Sandık sandık oy oranları kontrol edildiğinde MHP'nin suçladığı HDP'nin meclise girebilmesi için hangi akılla ittifak ederek, emanet oylarla HDP'nin barajı aştığını görmek mümkün. Sayın Bahçeli öncelikle sandık sonuçlarını analiz etmeli akabinde AK Parti- HDP birlikteliği üzerinden HDP birliğini dillendirsin.

"TÜRKİYE KRİTİK BİR SÜREÇ YAŞIYOR"

Türkiye kritik bir süreç yaşıyor, herkesin kullandığı dile dikkat etmesi kanaatindeyim. Bizim bir tane Türkiye'miz var Türkiye'de yaşayan herkes tercihleri ne olursa olsun bizim insanımız ve insanımıza dünyanın en güçlü ülkesi haline getirebilmek için bu ülkeyi gayret etmektir bize düşen.

"BAHÇELİ'NİN YAKIŞTIRMALARI DOĞRU DEĞİL"

Kıran ve döken bir dil yerine Türkiye'nin uzlaşma üzerine farklılıkların birliği ilkesi üzerinden süreç yönetimine ihtiyaç var. Onun için bu anlamda Bahçeli'nin yakıştırmalarını hiç doğru bulmuyorum. Kendileriyle çelişki içerisindeler. Paralel ihanet çetesiyle kurulan ittifakları bu millet hiç unutmadı. Türkiye'yi 100 yıl öncesi gibi lime lime etmek için aklın Türkiye'deki operasyonları görmezden gelerek içeride birbirimizi kırıp döken dilden herkesin uzak durmasını düşünüyorum.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...