Tgrt Haber

Son dakika: Bakan Akar, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2022 08:10 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 08:28
Son dakika: Bakan Akar, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Org. Zakir Hasanov ile telefonda görüşerek Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden çatışmalardaki son duruma ilişkin bilgi aldı. Bakan Akar görüşmesinde Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olacağını bir kez daha hatırlattı.

Ermenistanile Azerbaycanarasında geçtiğimiz günlerde 2. Karabağsavaşından bu yana en büyük çatışma yaşandı. 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusu Azerbaycan'la sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonda bulundu. Bununla da yetinemeyen provokatörler Azerbaycan ordusunun sınırdaki bazı mevzileri ve sığınaklarına havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına aldı. Yaşanan çatışmada Azerbaycan ordusu 50 şehit verdi.

BAKAN AKAR MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Saldırıya SİHA ve ağır ekipler ile karşılık veren Azerbaycan ordusu misilleme atışları sonucunda Ermeni birliklere ağır kayıplar verdirdi. Ermenistan’ın provokatif tutumuna ilk günden itibaren tepki gösteren Türkiye, dost ve kardeş ülke olan Azerbaycan’ın yanında olduğunu belirtti. Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Türkiye’de Bakan Akar telefon ile Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü.

İKİ DEVLET, TEK MİLLET

Görüşmede; Türkiye ve Azerbaycan’ın “İki devlet, tek millet” olduğunu, Türkiye’nin güçlü bir şekilde Azerbaycan Türk'ü kardeşlerinin yanında durmaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Akar, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Bakan Akar görüşmede ayrıca, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Org. Zakir Hasanov’u tebrik ederek kardeş Azerbaycan halkının bu özel ve anlamlı gününü kutladığını ifade etti.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...