Tgrt Haber

Bakan Akar ile Rus mevkidaşı Şoygu arasında tahıl diplomasisi: Türkiye hazır!

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
31 Ekim 2022 19:55 - Güncelleme : 31 Ekim 2022 22:30
Bakan Akar ile Rus mevkidaşı Şoygu arasında tahıl diplomasisi: Türkiye hazır!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede tahıl sevkiyatına ilişkin son durumlar ele alındı. Bakan Akar, 'Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, Rusya​ Savunma Bakanı Sergey Şoygu​ ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Bakan Akar tarafından, küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesinin beklendiği ifade edildi.

Tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Akar tarafından, "küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, çatışma koşullarından ayrı tutulması gereken ve tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesinin beklendiği" ifade edildi.

'TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR'

Akar ayrıca, Türkiye​'nin, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti.

ZELENSKİ'DEN TAHIL AÇIKLAMASI

Ukrayna lideri Zelenski de bu görüşme sonrası tahıl ile ilgili açıklama yaptı.  Zelenski, 'BM ve Türkiye ile mutabakata uygun devam edeceğiz.' dedi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...