Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar, Pençe Kilit'te son durumu açıkladı: 30 terörist öldürüldü

20 Nisan 2022 12:05 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 13:05
Son dakika! Bakan Akar, Pençe Kilit'te son durumu açıkladı: 30 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Pençe Kilit Operasyonu'nda birinci safha tamamlandı. Operasyona ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu ana kadar 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde terörün kilidini kırmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonundaki son durumla ilgili bilgi verdi. Operasyonun başarılı bir şekilde büyük bir kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Operasyonda birinci safhanın tamamladığı bilgisini paylaşan Akar, bu sabah 2, toplamda 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Akar ayrıca, mağaralarda sığınakların da ele geçirileceğini belirtti.

Son dakika! Bakan Akar, Pençe Kilit'te son durumu açıkladı: 30 terörist öldürüldü

30 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonun son durumu ile ilgili bilgi veren ve şu ana kadar 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakan Akar, şu anda operasyonun birinci safhasında olduklarını, ilk aşamada her şeyin planlandığı gibi devam ettiğini ve operasyonun daha süreceğini söyledi.

Bakan Akar şu şekilde konuştu:

"Şeffaf bir şekilde süreci paylaşıyoruz. Pazar akşamından bu yana başarılı şekilde devam ediyor. Büyük bir kararlılıkla hedefler ele geçirildi. Mağaralar sığınaklar ele geçirilecek.

Birinci safha tamamlandı. 2 şehidimiz var. Mehmetçik en ön safta ilerliyor, onlara şükran duyuyoruz. Teröristler hangi taşın altına girerlerse girsinler kurtulmaları mümkün değil. Bizim amacımız, milletimizi başına musallat olan terör belasından kurtarmak. Sabahtan beri 2 tane olmak üzere toplam 30 terörist etkisiz hale getirildi."

2 MAĞARA TESPİT EDİLDİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, 200 ve 300 metre uzunluğunda iki ayrı mağara tespit edildiğini ve mağaralarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

Son dakika! Bakan Akar, Pençe Kilit'te son durumu açıkladı: 30 terörist öldürüldü

Açıklamada, "Mağaralarda yapılan aramalarda şu ana kadar; 11 adet AK-47 piyade tüfeği, 3 adet 7.62 milimetre PKMS makinalı tüfek, Doçka makineli tüfek, 2 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 69 el bombası, 2 bin 500 adet hafif silah mühimmatı, büyük telsiz, küçük telsiz, çok sayıda el yapımı patlayıcı (EYP) yapım malzemesi ele geçirildi ve 49 adet EYP imha edildi" denildi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...