Tgrt Haber

Bakan Akar'dan müttefiklere PKK uyarısı: Ayırt edilmeyi zorlaştıracak üniformaları vermeyin

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA
01 Aralık 2022 15:51 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 16:20

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü. Hulusi Akar, müttefik ülkelere, teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak şekilde kendi bayrak ve üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları ve terör örgütleri ile tüm ilişkilerini kesmesi konusunda gerekli uyarıların yapıldığını söyledi. Akar, ABD’nin olası harekata karşı açıklamalarına ilişkin ise, "Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Hassasiyetlerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, ABD​ Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Akar ile Austin'in görüşmesinde ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konuları ele alındı.

Görüşmede Bakan Akar, Türkiye​ ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğunu belirterek, "Milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci Maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığı"nı bildirdi.

BölgedeBakan Akar, "PKK/KCK/YPG son dönemde de sivil yerleşim alanlarımızı hedef almış, çocuk, kadın, öğrenci, öğretmen demeden masum vatandaşlarımıza yönelik alçak ve kanlı saldırılar gerçekleştirmiştir. Binlerce kilometre öteden DEAŞ terör örgütünü tehlike olarak hissedenlerin sınırlarımızın yanı başından okullar dahil sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan ve masum insanlarımızı katleden terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almamız konusundaki tutumları kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

TÜM TERÖRİSTLERE KARŞI ÇAĞRI

Terörle mücadelede işbirliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını, bu kapsamda DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı işbirliğine hazır olunduğunu vurgulayan Akar, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını kaydetti.

En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Akar, "Kim destek verirse versin, arkalarında kim olursa olsun asil milletimizi başına musallat olan terör belasından kurtarmaya azimli ve kararlıyız" dedi.

ÜNİFORMA UYARISI!

Bakan Akar, teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak şekilde kendi bayrak ve üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları gerektiğini müttefik ülkelere iletti.

ABD’nin olası harekata karşı açıklamalarına değinen Akar, "Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Hassasiyetlerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber, İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...