Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan Pençe-Kilit operasyonu açıklaması: 371 terörist öldürüldü

12 Eylül 2022 16:00 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 18:01
Son dakika! Bakan Akar'dan Pençe-Kilit operasyonu açıklaması: 371 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Irak'ta halen devam eden Pençe-Kilit operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 400'den fazla mağara ve sığınağın imha edildiğini belirten Akar, operasyonda şu ana kadar 371 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar​,AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kahraman Mehmetçik'in yurtiçinde ve yurtdışında teröristlerin ensesinde olduğunu belirten Bakan Akar, teröristlerin ele başlarının düzenlenen operasyonlarla iki gece aynı yerde yatamadıklarını sürekli kaçtıklarını vurgulayan ifadeler kullandı.

Irak​'ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu​'nun 178'inci gününde olduğunu belirten Bakan Akar, şu ana kadar 400'den fazla sığınak ve mağaranın imha edildiğini ve 371 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

"371 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerin ele başları iki gece aynı yerde yatamıyorlar. Pençe Kilit Operasyonu'nun 178'inci günündeyiz bugün. 400'den fazla sığınak ve mağara Mehmetçik tarafından temizlendi. 2 binden fazla da el yapımı patlayıcı ve mayınlar da tespit edilerek imha edildi. Mehmetçik bu manada büyük bir mücadele veriyor. Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi."

MİT'TEN PKK'YA NOKTA OPERASYON

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde suikast timinde Irak'ın kuzeyindeki Erbil/Halifan bölgesinde operasyon düzenledi. Operasyonda Vedat Aksaç ile yanındaki 2 terörist öldürüldü.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H bünyesindeki illegal faaliyetleri deşifre edilince, 2015 yılında Türkiye'den kaçarak PKK'nın dağ kadrosunda silahlı faaliyet göstermeye devam eden Aksaç'ın, bu süreçte örgüt tarafından özel olarak suikast ve bomba eğitimine alındığı kaydedildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...