Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan Rus mevkidaşıyla kritik görüşme

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2022 18:15 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 18:52
Son dakika! Bakan Akar'dan Rus mevkidaşıyla kritik görüşme

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı Bakan Hulusi Akar’ın, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştüğünü bildirdi. Ukrayna ve Suriye başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma, güvenlik konularının ele alındığı görüşmede Bakan Akar, Ukrayna-Rusya savaşında daha fazla can kaybının yaşanmaması için acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemini vurguladı. Akar ayrıca, Suriye’de terör tehdidi ve koridorunun kalıcı olarak engellenmesi ile teröristlerin etkisiz hâle getirilmesinin en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı. Bu konuda daha önce varılan mutabakatlara uyulmasının önemini bir kez daha dile getirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu​ ile görüştü. Ukrayna​ ve Suriye​ konularını görüşen iki bakan bölgesel ve güvenlik konularını da ele aldı.

ACİL ATEŞKES​ ÇAĞRISI

Ukrayna bağlamında, Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok kez dile getirdiği daha fazla can kaybının yaşanmaması, bölge huzur ve istikrarının yeniden tesis edilebilmesi için acilen ateşkesin ilan edilmesinin önemini vurguladı.

ATEŞKESTE ANLAYIŞ BİRLİĞİ

Ateşkes konusunda anlayış birliğinde olunduğunun gözlemlendiği görüşmede, başarıyla devam eden tahıl nakli konusundaki gelişmeler üzerinde de duruldu.

Ayrıca görüşmede, insani yardım konusunda, her türlü desteği sağlamaya çalışan Türkiye'nin, bölgede barışın temini için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu bir kez daha ifade edildi.

Suriye'nin kuzeyi bağlamında ise Bakan Akar, terör tehdidi ve koridorunun kalıcı olarak engellenmesi ve terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesinin en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı.

Akar, bu konularda daha önce varılan mutabakatlara uyulmasının önemini bir kez daha dile getirdi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...