Tgrt Haber

Bakan Atalay, '27-28 Nisan dönüm noktasıdır'

22 Şubat 2014 23:56
Bakan Atalay, '27-28 Nisan dönüm noktasıdır'

TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan MİT Kanun Teklifi'nin genel görüşmeleri tamamlandı.

Pazar günü maddelerle ilgili görüşmelere geçilecek. MİT Kanun Teklifi'ne ilişkin milletvekillerinin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Atalay, MİT'in Başbakana bağlı olduğunu hatırlatarak, "Bizim niyetimiz Türkiye'ye yakışır, çağdaş imkanlarla donatılmış, güçlü bir istihbarat teşkilatını kazandırmaktır" ifadelerini kullandı. Atalay, "Meclis kontrolü, tasarrufun, sorumluluğun, talimatın hükümete ait olmasından kaçınmayalım. Bunları hükümet yapıyor diye değerlendirmeyelim" dedi. HSYK'nın siyasi iradeye verilmediği takdirde vesayet kuruluşu haline geldiğini ifade eden Atalay, "Demokrasi diyorsak, vesayet mekanizmalarını önleyici, milli iradeyi ve Meclis'i güçlendirici yapıları korumamız lazım" şeklinde konuştu. Atalay, Bakanlar Kurulu'nun yetkisinin tanınan sınırlarda olduğunu kaydederek, MİT'in gözetleme gibi bir görevi olmadığını belirtti. Atalay, Baykal davası konusunda, "O konuyu aydınlatalım diye o kadar üzerine düştüm. Baykal gelip de kendisi konuyu paylaşmak istemedi. Bilgi verecek kişi karışmadı" diye konuştu. Atalay, MİT'e dokunulmazlık iddialarına yönelik olarak ise, "Dokunulmazlık yok. İki şey getiriyoruz. Bir; olay varsa, kendisi tutanak tutup yargıya götürecek. İki; müsteşarın yargılanmasını Yargıtay'a veriyoruz. Tahsis edilmiş mahkeme olabilir, Ankara Ağır Ceza olabilir. Dokunulmazlık diye bir şey olmaz, hesap verecek" dedi.
Atalay şöyle konuştu:
"'Türkiye felaket noktasında, anayasa yok'. Hiçbirine katılmamız mümkün değil. Burada anayasaya aykırı hiçbir şey görmüyorum, anayasaya aykırı bir şey görmüyoruz." Atalay, Türkiye'nin sivilleşmesinin kendi dönemlerinde olduğunu belirterek, "27-28 Nisan ülkemiz demokrasisinin dönüm noktasıdır" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...