Tgrt Haber

Bakan Bozdağ, tartışmalara açıklık getirdi: Deliller toplanmadan enkaz kaldırılmıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Şubat 2023 18:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 19:32
Bakan Bozdağ, tartışmalara açıklık getirdi: Deliller toplanmadan enkaz kaldırılmıyor

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Bölgedeki delillerin toplanmasında sorun yoktur. Deliller toplanmadan enkaz kaldırılmıyor" dedi.

Kahramanmaraş​ merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Felaketin ardından arama kurtarma çalışmalarının başladığı deprem​ bölgelerinde geçen her saat bilanço ağırlaşıyor. Depremlerin ardından yıkılan binalara ilişkin başlatılan soruşturmalar da devam ediyor. Adalet BakanıBekir Bozdağ​, soruşturmalara ilişkin son durum hakkında açıklama yaptı.

SORUŞTURMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Bakan Bozdağ, sadece müteahhitlere yönelik soruşturma yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, soruşturmaların titizlilikle yürütüldüğünü söyledi. Bakan, "İnşasında, denetiminde, kullanımında sorumluluğu olan herkesin kusuru ayrı ayrı değerlendirilmektedir, müteahhitler, yapı denetim elemanları, belediyelerdeki feni mesuller, mevzutaa aykırı tadilat yapan, kolon kesen, ihmali ve kusuru olduğu değerlendirilenler ayrımsız soruşturulmaktadır" dedi.

"DELİLLER TOPLANMADAN HİÇBİR ENKAZ KALDIRILMIYOR"

Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te delil tespit işlemlerinin tamamlandığını belirten Bakan Bozdağ, "Deliller toplanmadan hiçbir enkaz kaldırılmamaktadır." dedi.  Bakan, şu ana kadar 245 kişi hakkında adli süreç başlatıldığını bunlardan 54'nün tutuklandığını açıkladı.

HIRSIZLIK VE YAĞMA OLAYLARI

Bakan Bozdağ'ın hırsızlık ve yağma olayları hakkında da konuştu. Hırsızlık ve yağma ile ilgili her ihbarların titizlikle değerlendirildiğini söyleyen Bakan, hırsızlık olaylarında 8 kişinin gözaltına alındığını, 149 kişinin de tutuklandığını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...