Tgrt Haber

Bakan Bozdağ'dan depremzede aileye ev sözü: 1 yıl içinde yapılacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Şubat 2023 22:44 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 22:49
Bakan Bozdağ'dan depremzede aileye ev sözü: 1 yıl içinde yapılacak 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Diyarbakır oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremin büyük yıkıma yol açtığı Diyarbakır'da KYK yurtlarına yerleştirilen bir aileyi ziyaret etti. Bozdağ, aileye evlerinin 1 yıl içinde yapılacağının sözünü verdi. 

Depremden etkilenen Diyarbakır​'da Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan depremzedeleri ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ​, bütün ihtiyaçların giderileceğini ve 1 yıl içerisinde evlerin yapılacağını söyledi. 

Bakan Bozdağ, beraberinde Vali Ali İhsan Su ile Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Selahaddin Eyyubi ile Halid Velid Yurdu'nda barınan depremzedeleri ziyaret etti. 

"EŞYALARINIZ DA VERİLECEK"

Vatandaşlara ihtiyaçlarını soran Bozdağ, "Devletimize güvenin. Bütün ihtiyaçlarınız giderilecek. 1 yıl içinde evleriniz yapılacak, eşyalarınız da verilecek" dedi.

Ziyaret sırasında Bozdağ'ın yanına gelen bir depremzede kadın, "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Gece gündüz duamız sizinle. Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı. 

Bakan Bozdağ'dan depremzede aileye ev sözü: 1 yıl içinde yapılacak 

Bakan Bozdağ, evinin ağır hasarlı olduğunu aktaran bir kadına da konteyner evlerden yararlanabileceklerini belirtti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...