Tgrt Haber

Bakan Canikli Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında bilgi verdi

05 Haziran 2015 01:22
Bakan Canikli Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında bilgi verdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bugün itibariyle 3 bine ulaştığını söyledi.

Bakan Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye tarafında yoğunlaşan çatışmalar dolayısıyla Türkiye'ye gelecek Suriyeli sayısında bir miktar daha artış olacağını ifade etti. Hayatını kurtarmak amacıyla Türkiye'ye sığınan, Türkiye'den yardım isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Canikli, "Oradaki çatışmalar nedeniyle sanıyorum güvenlik açısından, o çatışmalarda bu insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla bir tedbir olarak Türkiye'ye gönderildiği şekilde bizde bir bilgi var. Dün itibariyle bindi, bugün 3 bine ulaştı. Bir miktar daha artış bekleniyor" şeklinde konuştu.

Canikli, Türkiye olarak bu konudaki politikalarının bilindiğini dile getirerek, hayatını kurtarmak amacıyla Türkiye'ye sığınan, Türkiye'den yardım isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Türkiye'ye gelen Suriyelilerin kamplara yerleştirildiğine dikkati çeken Bakan Canikli, bunların güvenlikleri ve diğer ihtiyaçlarının giderildiğini kaydetti.

"USULÜNE UYGUN KİMLİK VE PARMAK İZİ TESPİTLERİ YAPILIYOR"

Bakan Canikli, Türkiye'ye giren 3 bin Suriyeli'nin sıkı kontrolden geçirildiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Tabii giderken de usulüne uygun şekilde, kimlik tespitleri, parmak izi tespitleri yapılıyor. Getirdikleri eşyalar x-ray taramasından geçirilerek, yani yasak olan herhangi bir eşya olup olmadığı tespit ediliyor. Yani kurallara uygun bir şekilde hepsi tek tek tespit edilerek yapılıyor. Kimlikleri tespit ediliyor. Sadece kimlik tespiti değil çünkü karşı tarafta devlet otoritesi olmadığı için, her türlü sahte belge üretilebiliyor. O yüzden Türkiye'ye girerken belge dışında kişinin kimliğini tartışmasız ortaya koyacak bazı diğer, işte parmak izi gibi, alıntılar da yapıyoruz. Onları depoluyoruz. O şekilde onları Türkiye'de izleme imkanımız oluyor. Bu kurallar çerçevesinde şu anda 3 bine yakın Suriye vatandaşı Türkiye'ye girmiş durumda."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...