Tgrt Haber

Bakan Çavuşoğlu: 27 Aralık'ta Rusya ve İran ile üçlü görüşme yapacağız

14 Aralık 2016 21:18
Bakan Çavuşoğlu: 27 Aralık'ta Rusya ve İran ile üçlü görüşme yapacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep'te yaşanan son gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ve İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol'un sunumuyla ekranlara gelen 'Neler Oluyor?' programında, Halep'te yaşanan son gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ESAD SİVİLLERİN TAHLİYESİNİ ENGELLEDİ

Bakan Çavuşoğlu, Suriye'de gerçekleşen ateşkes sonrası sivillerin tahliyesine ilişikin çok çarpıcı bir detayı ilk kez açıkladı. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada; Halep'e gönderilen otobüsler geri boş olarak döndü, Esad sivillerin Halep'ten tahliyesini engelliyor. Muhaliflerin ateşkesi bozduğu iddiası tamamen yalandır' diye konuştu.

27 ARALIK'TA ÜÇLÜ TOPLANTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin Halep kentinde devam eden sivillere yönelik saldırılar hakkında, "Ülke genelinde ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm konusunda müzakerelerin başlaması için bir taraftan gayret sarfediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu çabalarımız devam edecek. Bu anlamda, bu ayın sonunda 27 Aralık'ta Moskova'da Türkiye, Rusya, İran üçlü toplantısını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA DAHİL HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yurt dışında bizim vatandaşımız olup da PKK'ya oralarda aktif destek verenlerle ilgili vatandaşlıktan çıkarma dahil her türlü tedbiri alacağız. Tek tek bunları da takip ediyoruz." dedi.

EL BAB'TAN SONRA MÜNBİÇ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Operasyon devam ediyor. Peki El Bab'tan sonra ne olacak? El Bab'tan sonra Münbiç'e doğru yönelinecek." şeklinde konuştu.

“Telafer’e oluşacak tehditler bizim önceliğimiz”

Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer bölgesinde PKK’nın bir tehdit unsuru olması halinde tereddütsüz vurulacağı mesajını veren Çavuşoğlu, "Bu bölgede PKK unsurlarının olduğu gerçektir ve yakından takip ediyoruz. Özellikle Türkmenlerin yaşadığı Telafer’e yönelik bir tehdit oluşturmaması için çok dikkat ediyoruz. Hazırlığımız da var, her an burayı vururuz. Hiç tereddüt etmeden nasıl Kandil’i vuruyorsak, oradaki PKK’lılar da bizim için her şeyden önce tehdittir. Operasyon devam ederken özellikle Telafer’e oluşacak tehditler bizim önceliğimiz. Buradaki Türkmenlere de ayrıca ilgi gösteriyoruz. PKK herhangi bir hareketlilik yaparsa, tehdit oluşturursa hiç düşünmeden PKK’yı orada vururuz. Haşdi Şabi’nin de Telafer’e gelmemesi için bir taraftan diplomatik çalışmaları sürdürüyoruz. Musul Operasyonu’nda ise bir yavaşlama var. İçeride direnç var. Bunu kırmanın en önemli nedeni orada yaşayan sivillerin desteğini alabilmek. Arazideki gerçekleri biliyoruz ama maalesef bu konuda gerekli duyarlılığı göremiyoruz. Başika Kampı dahil birçok konuda da Irak’ta bir yumuşama var. Sayın Başbakanımız Yıldırım da Ebadi’yle bir telefon görüşmesi yaptı. Son derece pozitif bir görüşmeydi. Bizim Irak’la ne problemimiz olabilir ki bu problemlerin çoğu Irak içindeki iç siyasetten kaynaklanıyor. Irak’da desteğe ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.


500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...