Tgrt Haber

Bakan Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa mesaisi: İsrailli mevkidaşı ile görüştü, saldırıyı kınadı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Nisan 2023 19:02 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 19:21
Bakan Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa mesaisi: İsrailli mevkidaşı ile görüştü, saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa'da İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılara ilişkin meydana gelen olaylar üzerine İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Çavuşoğlu saldırıyı kınadıklarını belirtti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile yaptığı görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa​'nın kutsallığına ve statüsüne yönelik son provokasyonlarını ve Gazze​ ile Lübnan'a yönelik hava saldırılarını kınadığını ifade etti. Ayrıca, mübarek Ramazan ayında ibadet eden masum insanlara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

"TÜRKİYE FİLİSTİN​'İN YANINDA"

Bakan Çavuşoğlu, Filistinli mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, Mescid-i Aksa'nın kutsallığı ve statüsünün korunmasının Türkiye için her zaman çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin Filistin'in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, gerginliğin azaltılması için Türkiye’nin ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu da yineledi.  

NE OLMUŞTU? 

İsrail polisi, dün geceyle birlikte Mescid-i Aksa'ya son 24 saat içinde üçüncü kez baskın düzenledi. Kıble Mescidi'ne sığınanlara yönelik plastik mermi, cop ve ses bombalı müdahalede 6 kişi yaralandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa mesaisi: İsrailli mevkidaşı ile görüştü, saldırıyı kınadı

İsrail polisi, teravih namazının ardından Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidi'nde bulunanlara plastik mermi ve coplarla saldırdı. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...