Tgrt Haber

Bakan Çelik, 'CHP'yi Kılıçdaroğlu kapatacak'

14 Mart 2015 19:29
Bakan Çelik, 'CHP'yi Kılıçdaroğlu kapatacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili, "CHP'yi paralel çeteyle işbirliğine giren Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ak Parti Mahalle Başkanları Eğitim Toplantısı'na katıldı.

'CHP MÜZE GİBİ DURMALI'

CHP'yi sert sözlerle eleştiren Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Kendi partilerinin kapatılmak istendiği şeklinde olmayan bir mevzu üzerinden olmayan propaganda yapmaya çalışıyorlar. CHP, 12 Eylül darbesi kapattığı halde henüz o rejimle ve darbeyle hesaplaşma cesareti gösterememiş partidir. Şimdi çıkmış AK Parti'nin CHP'yi kapatmak istediğini söylüyorlar. Biz kategorik olarak parti kapatılmasına karşıyız. Avrupa sistemi içinde de sadece teröre destek veren partiler için düzenlemeler vardır kapatmayla ilgili. Bunun dışında siyasi parti kapama dönemi sona erdi.

CHP'yi kim, niye kapamak istesin? Tam tersine CHP hiçbir şekilde kapatılmamalı. Ama sebebi ve gerekliliği siyaseten çok lazım olduğu için değil. CHP, bir siyasi müze gibi korunmalı. Bu ülkeye ne tür kötülükler yapmışlar, demokrasiyi nasıl sakatlamışlar, geçmişte darbelerle nasıl işbirliği yapmışlar, yararına olan her düzenlemeye nasıl karşı çıkmışlar. Şimdi nasıl paralel çeteyle işbirliği yapıyorlar, bunların milletin kafasında yer edinmesi için, korunması için müze olarak halkın ziyaretine açık tutulması lazım.

"CHP BİR DEMOKRASİ DÜŞMANI"

Biz 2 sebeple karşıyız CHP'nin kapatılmasına. Birincisi siyasi ahlak ve prensipler gereği tüm parti kapamalara karşı olduğumuz için. ikincisi pratik bir faydamız var CHP gibi bir demokrasi düşmanı partinin varlığı devam etsin ki, AK Parti'nin kıymeti anlaşılsın. Bu partiyi biri kapatacak. Paralel yapıyla işbirliğine girdiği için Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak. Bu gidişle Kılıçdaroğlu kendi kendine bu partinin kapısına kilit vuracak. Müze gibi durması lazım. Bu millete yapılan kötülüklerin müzesi olarak kalması lazım."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...