Tgrt Haber

Bakan Dönmez Karadeniz gazını yaktı! O anları paylaştı: Enerji bağımsızlığımızın ateşi

07 Ocak 2023 16:55 - Güncelleme : 07 Ocak 2023 17:44

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen yerli gazın yakma testinden görüntüleri sosyal medya adresinden paylaştı. O anlara beğeni yağdı.

Türkiye​ son yıllarda Karadeniz ve Akdeniz’de doğal gazın bulunması ve çıkarılması ile ilgili önemli adımlar atıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Enerji bağımsızlığımızın ateşi" ifadesini kullandı. Ayrıca paylaşımda yakma testinin Türkali-10 kuyusunda, Kanuni Sondaj Gemisi'nde yapıldığı bilgisini verdi.

MART’TA ŞEBEKEYE VERİLECEK 

Son yıllarda hem karada hem denizde yaptığı arama ve sondaj çalışmalarıyla doğal gaz​ alanında önemli adımlar atan Türkiye, Sakarya Gaz Sahası​'nda yapılan 58 milyar metreküplük yeni keşif ve revize edilen rezerv ölçümüyle 710 milyar metreküpe ulaşan yerli gazı martta şebekeye bağlayacak.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1611709719554527234

ULUSLARARASI KURULUŞLAR TARAFINDA DA GAZ TEYİT EDİLDİ 

Uluslararası bağımsız denetim kuruluşları tarafından da teyit edilen rezerv, konutların 33 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek miktarda. Yeni gaz keşfinin, bölgeye komşu diğer jeolojik sahalardaki benzer keşiflere de kapı aralayacağı öngörülüyor. Söz konusu doğal gaz rezervinin bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...