Tgrt Haber

Bakan Ersoy: Kapadokya'daki inşaat yıkımları devam ediyor!

20 Mart 2019 15:33
Bakan Ersoy: Kapadokya'daki inşaat yıkımları devam ediyor!

İhlas Haber Ajansı'nın gündeme getirdiği Peribacaları yakınlarına yapılan otel inşaatı hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Gazetesi'nin Gündem Toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde Peribacaları yakınlarına yapılan otel inşaatını İhlas Haber Ajansı gündeme getirmiş ve konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yıkımına başlanan inşaatlar hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Gazetesi'nin Gündem Toplantısında değerlendirmelerde bulundu. 

YAPILAN İNŞAATLAR YIKILIYOR VE HALEN DE DEVAM EDİYOR

Yapılan inşaatların bir kaçının yıkıldığını ve halende devam ettiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy '' Kapadokya'da Çanakkale'de daha önce uyguladığımız bir alan başkanlığı yönetim sistemi vardı. Aynı sistemi de biz Kapadokya için hazırladık. İlgili yasa çalışması oluşturuldu. Meclis'e gönderildi. Yasalaştıktan sonra ona geçiş yapacağız. 'Nedir Alan Başkanlığı?' dediğimiz zaman, Kapadokya gibi bölgelerde Orman Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Belediyeler hepsinin yetkilerinin çakıştığı bölgeler bunlar. Arkeolojik sit hemde doğal sit gibi durumlarda bir çok çakışan nokta var. Baktığımız zaman yetkilerin tek bir bakanlıkta toplanıp tek elden yönetilmesi çok büyük bir avantaj sağlıyor. Ordaki yaşayan insanlara da hak vermek lazım. 4 yada 5 yerden izin alarak iş yapmaya çalışıyor. Ve yapamıyorlar bir noktadan sonra ne olursa olsun diyerek bildikleri gibi işe başlıyorlar. Biz bu sorunu hızlandırmaya çalışacağız. Hızlı ve en hızlı şekilde bekletmeden yapabileceğimiz bu yapmak istersen yap diyerek avantaj sağlayacağız. Bölgenin doğru turizmin şekillendirilmesi, tanıtımı ve yönlendirilmesi bakımından da çok önemlidir'' şeklinde konuştu.

TEK TİP TURİST TEHLİKELİ

Kapadokya gibi bölgelerin tek tip turist aldığını ve bunun da tehlikeli olduğunu belirten Ersoy, '' Çin ve Asya ağırlıklı turistler ziyaret ediyor. Baktığımız zaman buda tehlike arz ediyor.  Bir kere turist kesimini çeşitlendirmemiz lazım'' diye konuştu.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...