Tgrt Haber

Bakan Fidan Danimarkalı mevkidaşı ile görüştü

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2023 15:54 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 16:17
Bakan Fidan Danimarkalı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen Lokke ile telefonda görüştü. Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Lokke'ye, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılardan duyulan rahatsızlığı iletti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​ Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen ile telefonda görüştü. Fidan, Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların bir salgına dönüştüğünü vurguladı.

Hakan Fidan Danimarkalı mevkidaşı ile görüştü

Görüşmeye ilişkin bakanlıktan yazlı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bakan Fidan, Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yinelemiştir" denildi. Görüşmede Hakan Fidan'ın Avrupa’daki İslam karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını ve bunun salgın haline geldiğini vurguladığı belirtildi.

''DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ''

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İfade özgürlüğü adı altında sözkonusu aşağılık eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmiştir. Bakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka​ hükümetinin derhal harekete geçmesini beklediğimizi de kaydetmiştir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...