Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan Batı'ya düzensiz göç ve hoşgörü çağrısı: Yabancı düşmanlığını önlemeliyiz!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Temmuz 2023 22:55 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 23:18
Bakan Fidan'dan Batı'ya düzensiz göç ve hoşgörü çağrısı: Yabancı düşmanlığını önlemeliyiz!

İtalya'da düzenlenen Uluslararası Kalkınma ve Göç Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, düzensiz göçle mücadelede bölgesel iş birliğinin önemine dikkat çekti. Fidan, tüm ülkelere yabancı düşmanlığı ve nefret suçlarının önlenmesi için hoşgörü kültürünün geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Akdeniz ve Afrika'da "düzensiz göçün önlenmesi" konusu ile kalkınmanın ele alınacağı Uluslararası Kalkınma ve Göç konseransı, Roma'da başladı. 

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni​'nin ev sahipliğindeki konferansta, Türkiye​'yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​ temsil ediyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre basına kapalı yapılan konferansta, Bakan Fidan da konuşma yaptı. 

Göçün kaynakta durdurulmasının önemli olduğuna dikkat çekensöyleyen Bakan Fidan'ın, bunun için yaşanan çatışmaların ve ekonomik sorunların giderilmesine dikkat çektiği belirtildi.

GÖÇLE MÜCADELE İÇİN BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ

Düzensiz göçün Akdeniz ülkelerinin yaşadığı ortak bir sınama olduğunu belirten Fidan, düzensiz göçle mücadelede bölgesel iş birliğinin önemini vurguladı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ev sahipliğindeki konferansta, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil ediyor.

BAKAN FİDAN'DAN ÇAĞRI

Fidan, ülkeler arasında yük paylaşımının önemine değinirken, tüm ülkelere insan onurunun korunması için yabancı düşmanlığı ve nefret suçlarını önleme ve hoşgörü kültürünü geliştirme çağrısında bulundu.

PARA KARŞILIĞI GÖÇ ENGELLEME

Öte yandan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hollanda ve İtalya Başbakanları Mark Rutte ve Giorgia Meloni ile birlikte geçtiğimiz hafta Tunus​'u ziyaret ederek düzensiz göçü durdurmaya yönelik 1 milyar Euro'luk bir anlaşma imzalamıştı.

İtalyan lider, Tunus'la yapılan anlaşmayı överek, bunu Kuzey Afrika ülkeleriyle yeni ilişkiler için bir model olarak gördüğünü ve bunu "gururla ama aynı zamanda minnetle" söylediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...