Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2023 21:18 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 23:22
Bakan Fidan'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'yi ziyaret eden İngiliz mevkidaşı James Cleverly ile basın toplantısı düzenledi. İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili konuşan Bakan Fidan "Türkiye imzaladığı anlaşmalara sadıktır. Taraflardan beklenen yükümlülükler belli. Bu konu çerçevesinde süreç ilerliyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Ankara’da Birleşik Krallık​ Dışişleri Bakanı James Cleverly ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin bilgi veren Bakan Fidan, "Irak, BAE, Türkiye, Katar bu konuda yoğun görüşmeler içerisinde." ifadelerini kullandı.

"BİRLEŞİK KRALLIK'I MÜTTEFİKİMİZ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

"Birleşik Krallık ile teröre karşı ortak hareket etmek istediklerini vurgulayan Fidan, şunları söyledi:

"Birleşik Krallık'ı terörle mücadelemizde müttefikimiz olarak değerlendiriyoruz. Görüşmemizde bu konudaki beklentilerimizi aktardım. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede ve düzensiz göçün engellenmesi konusunda da kararlılıkla ilerlemekteyiz. "

'SUDAN BİZİ DERİNDEN YARALIYOR'

Sudan'daki savaşın kendilerini derinden yaraladığını belirten Bakan Fidan, konuşmasında şöyle devam etti:

"Maalesef Sudan’daki iç savaş bizi derinden yaralamakta. Türkiye olarak tarihi sorumluluk ve yakınlık hissettiğimizi bu kadim ülkeye ne yapabiliriz onun arayışı içinde oldu. Savaşan tarafların ikisi ile de temaslarımız devam etmekte. Savaşı sonlandırmaya yönelik tüm çabaları desteklemekteyiz."

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini de değerlendiren Fidan "Türkiye, 2022'deki Madrid Zirvesi'nde ve 2023'teki zirvede imzaladığı, mutabık kaldığı anlaşmalara sadıktır. Taraflardan beklenen yükümlülükler belli. Bu konu çerçevesinde süreç ilerliyor." dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...