Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan Kerkük açıklaması: Şehirdeki PKK mevcudiyetine son verilmeli

03 Eylül 2023 16:17 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 16:58
Bakan Fidan'dan Kerkük açıklaması: Şehirdeki PKK mevcudiyetine son verilmeli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile basın toplantısı düzenledi. Kerkük'te yaşanan gerginliğe ilişkin konuşan Bakan Fidan, "Irak makamları şehirdeki PKK mevcudiyetine son vermeli" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan​'ın daveti üzerine Tahran'a gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanlığı'nda mevkidaşı Abdullahiyan tarafından karşılandı. Karşılama sonrası Fidan ve Abdullahiyan, ikili ve heyetler arası görüşmeleri gerçekleştirmek üzere bakanlık binasına geçti. Bakan Fidan, Abdullahiyan ile düzenlediği basın toplantısında önemli mesajlar verdi. Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"SURİYE KONUSUNDA NETİZ"

"Bizim Türkiye​ olarak Suriye​ konusunda ne kadar net olduğumuzu biliyorsunuz. İran ve Rusya katılımıyla da 4'lü formatta da konularımızı tartışıyoruz.Terörle mücadele konusundaki beklentilerimizi birbirimize aktardık.  Ticari ilişkilerimizi güçlendirecek adımları değerlendirdik. 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için neler yapılması gerektiğini ele aldık."

Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanlığı'nda mevkidaşı Abdullahiyan tarafından karşılandı.

"PKK'YI YOK ETMEDE İŞ BİRLİĞİ BEKLİYORUZ"

"Ortak sınır güvenliği, terörle mücadele konusunda hassassiyetlerimizi dile getirdik. Barış ve istikrar için sorumlulu komşuluk ilişkileri önemli. Diyalog yoluyla karşılıklı meseleleri çözmek istiyoruz. Suriye konusunda pozisyonumuzu net olarak ifade ettik. Suriye'den PKK'nın temizlenmesi için İran'ın da bizimle birlikte çalışması önemli, 4'lü formatta, Suriye ve Rusya'nın da katılımıyla konuları görüşüyoruz."

"PKK MEVCUDİYETİNE SON VERİLSİN"

Kerkük'te yaşanan gerginliğe ilişkin konuşan Fidan, "Irak'ın asli ve kurucu unsurlarından olan Türkmenlerin ana yurdu olan Kerkük'te olanları üzüntü ve kaygıyla karşılıyoruz. Kerkük'ün huzur ve istikrarı Irak'ın bütününün huzur ve istikrarına etki ediyor. Kerkük'ü barış içinde bir arada yaşama kültürünün sembolü olarak görüyoruz. Şehirde son dönemde artış gösteren PKK mevcudiyetine süratle son verilmesini Irak makamlarından talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...