Tgrt Haber

Bakan Güler duyurdu: Yıl başından itibaren 2 bin 67 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2023 20:14 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 09:50
Bakan Güler duyurdu: Yıl başından itibaren 2 bin 67 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen bütçe görüşmelerinde, terörle mücadelede TSK'nın elde ettiği başarılar anlattı. Suriye'ye yönelik operasyonlar hakkında milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Güler, bu yılın başından itibaren 2 bin 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma BakanıYaşar Güler​, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde terörle mücadelede atılan adımlarla Suriye​'ye gerçekleştirilen terör operasyonlarına yönelik milletvekillerinin sorularını yanıtladı, eleştirilere cevap verdi.

Güler, terörle mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olarak bu yılın başından itibaren 2 bin 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

Bakanın verdiği bilgilere göre, Türkiye'nin iç ve dış güvenliğini sağlama konusundaki başarılar devam ederken, PKK-KCK, PYD-YPG ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin Suriye ve Irak​'taki unsurlarının da meşru hedef olduğunu belirtti.

Ayrıca, FETÖ bağlantılı kişilere yönelik tedbirler hakkında da bilgi veren Bakan Güler, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 23 bin 971 kişinin ihraç edildiğini ifade etti.

Bakan Güler, Türkiye'nin güvenliğini koruma ve terörle mücadelede kararlılıkla devam etme taahhüdünü vurgulayarak, ülkenin meşru çıkarlarını korumak için gerekli tedbirlerin tavizsiz bir şekilde uygulanacağını belirtti.

"TERÖR UNSURLARI HEDEFİMİZ"

Türkiye'nin yurt içi ve sınır ötesinde, terörle mücadelede en başarılı dönemini yaşadığının altını çizen Bakan Güler, "PKK-KCK, PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütlerinin Suriye ve Irak'taki tüm unsurları meşru hedefimizdir. Bundan sonra da ülkemizin meşru çıkarlarını korumaya ve güvenliğini sağlamaya yönelik her türlü tedbiri tereddütsüz ve tavizsiz bir şekilde uygulayacağız" dedi.

15 TEMMUZ'DAN BU YANA TSK'DAN 23 BİN 971 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Güler, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK’dan 23 bin 971 kişinin de ihraç edildiğini aktardı.

Bakan Güler'in gündeminde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da vardı.

Bölgede acil ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapan Güler, İsrail ve ona destek veren ülkelere tepki gösterdi.

Güler, "Bölgede kadınlara, çocuklara camilere ve hastanelere yapılanlar vahşet derecesindedir ve bu bir savaş suçudur. Sınır tanımayan bu eylemler insanlık vicdanını sızlattığı gibi bölge ve dünya barışını da zehirlemektedir. Bu olaylara destek olanlar ise hem bu vahşete ortak olmakta hem de kaos, istikrarsızlık ve çatışmayı körüklemektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...