Tgrt Haber

Bakan Işık'tan Hakan Fidan açıklaması

09 Şubat 2015 17:05
Bakan Işık'tan Hakan Fidan açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığının siyaset açısından kazanç olacağını söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları cevaplayan Bakan Işık, Mit Müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylık için istifasını değerlendirdi. Her seçim döneminde bürokrasiden siyasete transferler olduğunu hatırlatan Işık, Hakan Fidan'ın bilgi birikimi, performansı ve kritik süreçlerdeki aldığı inisiyatiflerle Türkiye'nin en güçlü bürokratlarından biri olduğunu ifade etti. Işık, "Hakan Fidan'ın siyaseti tercih etmesi bürokrasi açısından kayıp olabilir ama siyasi açıdan kazançtır hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

"SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ ARTIŞ MAKUL"

Ekonomi gündemine ilişkin de konuşan Işık, açıklanan sanayi üretim rakamlarını ise şöyle değerlendirdi:

"Beklentilerimizi karşılamadı Türkiye'nin potansiyelini yansıtmıyor ama bu makul bir rakamdır Türkiye'nin ihracatının yüzde 95'i imalat sanayi ürünü. Türkiye'nin komşularına bakın sorun yaşamayan ülke sayısı yok gibi Rusya-Ukrayna gerilimi, Yunanistan'ın durumu Suriye'nin durumu İran'ın ambargosu etrafımızda ciddi karışıklık dönemi var birinci dünya savaşından sonra hiç bu kadar karışık olmamıştı, Bunlara rağmen sanayi üretimini artırıyorsa gerçekten önemli başarıdır bunu küçümsememek gerekiyor, Türkiye'nin potansiyelini yansıtmıyor ama makul bir rakamdır."

"DÖVİZİN ATEŞİ ÇOCUĞUN ATEŞİNE BENZER"

Bakan Işık, doların yükselişine yönelik yöneltilen soruya ise, "Dövizin ateşi çocuğun ateşine benzer bazen salgın olur çocuk ateşlenir bazen bünye zayıf olur biraz soğukta çok kalmış olur çocuk ateşlenir burada önemli olan şu bu ateşin kalıcı bir hastalığa dönüşmemesi noktasında dikkatli olmak gereken tedbiri almak ama çocuk ateşlendi hemen götürelim anında müdahale edelim ne kadar gerçekçiyse dövizin hareketlenmesine anında tepki de o kadar isabetsizdir. Merkez Bankamız dövizdeki artışın nedenlerini detaylarını izliyor. Hangi noktada talep artışı mı var, hacim ne kadar, acaba talep dışarıdan mı geliyor, hangi alandan dövize kayma var. Bütün bunları Merkez Bankamız inanıyorum ki izliyor değerlendiriyor olması gereken tedbirleri alıyor dediğim gibi çocuğun ateşlenmesi gibi her ateşlenme de kronik rahatsızlık mı var derseniz bu paranoyaya dönüşebilir ama ne olacak çocuğun ateşi geçer diye de hiç ilgilenmezseniz o da kalıcı problem olabilir dengede tutmak lazım"cevabını verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...