Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Hızlı tren sefer sayısı artırılıyor

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Eylül 2022 13:15 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 14:19
Son dakika! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Hızlı tren sefer sayısı artırılıyor

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hızlı tren seferlerinde düzenleme yaptıklarını söyledi. Seferlerin 10 Eylül'den itibaren 44'ten 56'ya çıkarılacağını belirten Karaismailoğlu, Eskişehir-İstanbul arasına da ilk defa sefer konulacağının altını çizdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu​, gelen talepler doğrultusunda hızlı tren​ seferlerinde sayının artırılacağını söyledi.

Vatandaşların hızlı trene yoğun ilgisi bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, "Hızlı tren seferlerini 10 Eylül'den itibaren 44’ten 56’ya çıkarıyoruz" diye konuştu. Ankara-İstanbul arasında karşılıklı olarak gerçekleşen sefer sayısının toplamda 24’e çıkarılacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, Konya-İstanbul arasında 10’a, Konya-Ankara arasında ise 14’e yükseltileceğini söyledi. Karaismailoğlu, "Ayrıca Eskişehir-İstanbul arasına da ilk defa sefer konulacak. Sabah saat 06.00’da Eskişehir’den İstanbul’a, akşam saat 20.40’ta İstanbul’dan Eskişehir’e hızlı tren vatandaşlarımıza hizmet verecek" diye konuştu.

GÜNLÜK KAPASİTE ARTIRILIYOR

Bakan Karaismailoğlu, yapılacak bu yeni düzenleme ile birlikte günlük koltuk kapasitesinin Ankara-İstanbul hattında 7 bin 686’dan 10 bin 584’e, Konya-İstanbul hattında 3 bin 288’den 4 bin 542’ye, Konya-Ankara hattında 5 bin 796’dan 6 bin 762’ye çıkacağını ifade eden Karaismailoğlu, sefer sayısının artmasıyla yolcu kapasitesinin toplamda 5 bin 118 kişi artacağını ifade etti.

Hızlı tren hatlarında bir günde ortalama 20 bin vatandaşa hizmet verdiklerini bildiren Karaismailoğlu, kapasite artırımıyla bunun 25 binin üzerine çıkacağını kaydetti.

TREN BAĞLATISI OLAN İL 52'YE ÇIKACAK

Karaismailoğlu, tüm ulaşım modlarında olduğu gibi demir yolu yatırım ve hedeflerinde de gelecek dönemin yol haritalarını belirlediklerini belirterek, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na göre, hızlı tren bağlantısına sahip olan il sayısını 8’den 52’ye yükseltileceğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...