Tgrt Haber

Bakan Koca'dan önemli uyarı! Süper El Nino kapıda... Hipertermiye dikkat

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
12 Temmuz 2023 14:55 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 15:15
Bakan Koca'dan önemli uyarı! Süper El Nino kapıda... Hipertermiye dikkat

Süper El Nino adı verilen sıcak hava dalgası Türkiye'nin kapısına dayanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan vatandaşlara dikkat çeken uyarılar geldi. Bakan Koca bir de video paylaştı. İşte detaylar...

Türkiye​, Süper El Nino olarak adlandırılan sıcak hava dalgasıyla mücadeleye hazırlanıyor. Gölgede bile çok yüksek derecelere ulaşılan sıcak hava dalgası​ nedeniyle bazı illerde termometrelerin 40 derecenin üzerine çıkması beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bu olağanüstü duruma ilişkin önemli uyarılar geldi.

RİSK GRUPLARINI TEK TEK AÇIKLADI

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, sıcak çarpmasının, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, "hipertermi" olarak da bilinen ciddi bir klinik durum olduğunun altını çizerek, "Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1679084010125901824

Koca, paylaşımında, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Enes Seyda Şahiner'in sıcak çarpmasına ilişkin uyarılarını içeren videoya da yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...