Tgrt Haber

Bakan Özer: Vahşi bir rekabet içerisindeyiz!

Editör: Hüseyin Can Yosuntaş / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 May 2023 14:01 - Güncelleme : 25 May 2023 11:12
Bakan Özer: Vahşi bir rekabet içerisindeyiz!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu Müteahhitler Birliği Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuştu. Türkiye'nin son 20 yılda kabuklarını kırdığını söyledi.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde iş adamları ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı​ Mahmut Özer, Türkiye’nin büyük bir dinamik yapısının olduğunu, yabancı ülkeler tarafından özellikle finans dünyasında gerçekleşen operasyonlar var. Bu süreçleri sıkıntısız bir şekilde atlatacağından bahsetti. 

 ‘’HİKAYE DEVAM EDECEK’’

Yarım hikaye olmayacağının altını çizen Bakan Özer, "Finans dünyasında gerçekleşen operasyonların ne olduğunu, neye karşılık geldiğini, arka planını görebilecek durumdayız. Onun için Türkiye​'nin yazmış olduğu bu hikayenin devam etmesi lazım." dedi.

Sözlerine devam ederek:

‘’Türkiye'nin eğitimde, ulaştırmada, altyapıda, savunma sanayisinde artık üreten bir ülke olduğunun altını çizen Özer, "Üretim kapasitesini artırdıkça rekabet ettiğimiz diğer ülkelerin tedirgin olması kadar doğal bir şey yok. Çünkü çok vahşi bir şekilde rekabetin olduğu bir dünyada yaşıyoruz.’’

Üretimin önündeki engellerin, kotaların neler olduğunu uluslararası çapta herkesin bildiğini kaydeden Özer, kaydederek, "Finans dünyasında gerçekleşen operasyonların ne olduğunu, neye karşılık geldiğini, arka planını görebilecek durumdayız. Onun için Türkiye'nin yazmış olduğu bu hikayenin devam etmesi lazım. Birlik, beraberlik içerisinde olup gerçekten hiçbir ayrım yapmaksınız bu ülkenin her vatandaşının değerli ve hizmete layık olduğu bilinciyle hareket ettiğimiz zaman çözülemeyecek hiçbir problem olduğuna ben inanmıyorum. Bu Ordu için de geçerli, Samsun için de geçerli, Kars için de, Hakkari için de geçerli." dedi.

Bakan Özer: Vahşi bir rekabet içerisindeyiz!

‘’EN ÖNEMLİ FAALİYET İNŞAAT ALANINDA’’

Türkiye'nin son 20 yıldaki en önemli faaliyet alanlarından birinin de inşaat olduğunu belirten Özer, ‘’Bu sektörün istihdam oluşturduğunu, yan sanayi ve onunla bağlantılı tüm sektörleri harekete geçiren çok büyük bir dinamizme sahip oldu.’’ olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...