Tgrt Haber

Bakan Özhaseki: Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Ağustos 2023 17:20 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 18:39
Bakan Özhaseki: Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak

Kahramanmaraş’ta konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, orta hasarlı binalarla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Bakan Özhaseki, "Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak” dedi.

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan bilgilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kahramanmaraş​ İl Başkanlığı toplantı salonunda yerel ve ulusal basın mensupları ile düzenlenen toplantıda konuştu. Bakan Özhaseki, orta hasarlı binaların yıkılacağını söyledi.

“KİRAYA VERMEYİN, YIKACAĞIZ”

Bakan Özhaseki konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak arkadaşlar. Orta hasarlıları ağır hasarlı grubuna alıyoruz ve yıkılacak. Orta hasarlı demek yorulmuş bina demektir. Yarın bir gün 5 ve 5,5 şiddetli şekilde sallandığında ve saniyesi uzun olursa aynı acıları bir daha yaşarız. Orta hasarlı bina sahibi vatandaşlar az hasarlıya çevirdikleri için ‘Ben güçlendiriyorum, kiraya vereceğim’ diyerek devam ediyorlar ya, boşuna etmesinler yıkacağız. Yıkıldıktan sonra da yerine yeni yerler yapacağız.” diye konuştu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ta konuştu.

“HAK SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Hak sahipliği için de AFAD’ın kriterlerinde biraz daha sertlik var” diyen Bakan Özhaseki şöyle devam etti: “Bizim bakanlığımızın kentsel dönüşümü için sertlik yok. Bizler kentsel dönüşümü alarak vatandaşın birden fazla konutu veya iş yeri artı konutu varsa onları da hak sahibi yapmaya devam edeceğiz. Konutlar yapıldıktan sonra eski yapının yeri ve konumu ne ise o göz önünde yapılarak dağılacak. Yani üst sokakta bulunan adamın evini alıp en öne, en öndekini alıp da en arkaya götürmek gibi bir durum olmayacak.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...