Tgrt Haber

Son dakika! Mardin'deki feci kazada yeni gelişme! Bakan Soylu açıkladı: 2 şoför gözaltında, ölü sayısı 20'ye yükseldi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2022 00:34 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 01:32
Son dakika! Mardin'deki feci kazada yeni gelişme! Bakan Soylu açıkladı: 2 şoför gözaltında, ölü sayısı 20'ye yükseldi

Son dakika haberi: Mardin'in Derik ilçesinde yaşanan feci kaza sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazaya ilişkin son durumu paylaştı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini belirten Soylu, kazaya karışan 2 tır şoförünün gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye Gaziantep'te meydana gelen katliam gibi kazanın acısını yaşarken bir başka facia da Mardin​'de yaşandı. Derik​ ilçesi Üçyol mevkiinde freni patlayan tır​ ilk önce 2 araca çarpıp takla attı, daha sonra kalabalığa daldı. Meydana gelen zincirleme trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazanın bilançosuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 20 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Bakan Soylu, 26 kişinin de yaralı olduğunu belirtti. Soylu, olayın bütün yönleriyle soruşturulduğunu ve 2 şoförün gözaltına alındığı bilgisini de verdi.

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde:

 “Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyeceği sözü kalmıyor. Devletimizin bütün imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanındayız. Bizde sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu, hem de bu konuda imin ihmali varsa tüm tespitleri arkadaşlarımız ve Emniyet Genel Müdürümüz burada. Valimiz burada ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Bir önceki kazayla ilgili bir polisimiz hayatını kaybederek şehit oldu. İki yaralı hastanedeler, iki gözaltımız var. İki şoför.”

<h3>BAKAN SOYLU AÇIKLADI: BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR</h3><p>İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de meydana gelen kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kazada 10 kişinin can verdiğini belirten Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:</p>
" />
<h3>BAKAN KOCA'DAN PAYLAŞIM</h3><p>Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin'deki kazanın bilançosuna ilişkin son durumu şu sözlerle paylaştı:</p>
<h3>MARDİN'DEKİ KAZAYA SORUŞTURMA</h3><p>Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'de meydana gelen kaza hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.</p>

1 POLİS ŞEHİT OLDU

Kazada, olay yerinde müdahale sırasında vatandaşları uzaklaştırırken freni patlayan tırın çarptığı polis memuru Yahya Ergin de şehit oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından baş sağlığı mesajı yayımladı.

https://twitter.com/EmniyetGM/status/1561098293429432321

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...