Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Soylu açıkladı: Diyarbakır'daki hain saldırıda PKK izi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
16 Aralık 2022 11:34 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 12:32

Son dakika haberi: Diyarbakır'da göreve giden polis aracına düzenlenen saldırıda 8'i polis olmak üzere 9 kişi yaralandı. Park halindeki araç ile düzenlenen hain saldırıda yaralananlar taburcu olurken söz konusu eylemi gerçekleştirenler kısa sürede gözaltına alındı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gözaltına alınan şüphelilerden birinin kardeşinin 2004 yılında terör örgütü PKK'dayken güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü belirterek "Eylem Lice'de planlandı. 5 kişi gözaltına alındı. Aracı buraya getirip bombayı bıraktıklarını itiraf ettiler. Sorgulamalar devam ediyor" dedi.

Diyarbakır’da sabahın erken saatlerinde bombalı saldırı​ gerçekleştirildi. Merkezdeki Sur ilçesinde yer alan Mardin yolu üzerinde yol kenarında bomba​ yüklü araç çevik kuvvet polis​ memurlarını taşıyan zırhlı servisin geçişi sırasında patlatıldı. Bombalı saldırıda sekizi polis olmak üzere 9 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Diyarbakır​ Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde olayla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 5’e yükseldiği belirtildi.

BAKAN SOYLU: HER ŞEYİ İTİRAF ETTİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hain saldırıların ardından kameraların karşısına geçti. Saldırı sonrasında yakalanan şüphelilerin hemen sorgulandıklarını ve itirafta bulunduğunu belirten Bakan Soylu, “Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüz el birliğiyle bombayı yerleştireni ve arabayı buraya bırakanı yakaladılar. Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen birisi. 5 kişi şu anda gözaltında, hem araçta beraber olduğu hem de diğer yardım/yataklık eden kişiler. Operasyonumuz genişleyerek devam edecektir. Cumhurbaşkanımıza da bilgi arz ettik, geçmiş olsun dileklerini iletti" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1603669741348196352

BAKAN SOYLU: PKK ORTADAN KALKACAK

5 kişinin gözaltında olduğunu yineleyen Bakan Soylu, terör örgütü PKK’nın bu tip eylemlerini beklediklerini ancak bunu engellemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Terör örgütlerine izin vermeyeceğini söyleyen Bakan Soylu, “Mücadelemiz devam edecek, doğu ve güneydoğu huzur içinde olacak. PKK ortadan kalkacak” dedi.

"BOMBA UZAKTAN KUMANDALI GİBİ GÖZÜKÜYOR"

Bakan Soylu, "Bomba uzaktan kumandalı gibi gözüküyor. Araç kiralık bir araç. Lice'de bu eylemi planlamışlar ve aracı buraya getirmişler. Sorgu devam ediyor, tam anlamıyla bittikten sonra tüm detaylar sizlerle paylaşılacak. Bombalarda çelik, demir, çivi gibi bahsettiğiniz eklemeler gibi birtakım onu kuvvetlendirici eklemeler yapılabilir. Bu bütün dünyada da böyle, teknik detaylar tam anlamıyla bir otursun. Kriminal değerlendirmesini yapsın biz izini süreriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...