Tgrt Haber

Bakan Soylu Hatay'daki deprem sonrası 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
20 Şubat 2023 22:59 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 23:20

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da şiddetli bir deprem daha meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da 6.4 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son dakika haberi: AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay​'ın Defne​ ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem​ meydana geldiğini duyurdu. Bu depremden 3 dakika sonra Samandağ​'da 5,8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​ bölgedeki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAKAN SOYLU: 3 ENKAZDA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Soylu Hatay'da 6.4 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası 3 kişinin hayatını kaybettiğini 213 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan Soylu, 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını da bildirdi.

Bakan Soylu, ''Denizde suyun yükselmesine ilişkin Kandilli Rasathanesi'nden uyarı geldi. Şu anda diğer ihbarlara ekiplerimiz gitmeye çalışıyor. Geçmiş olsun diyoruz. Artçı depremler 26 kez tekrarladı. Riskli binalara girilmemeli. Girilmemesi gereken binalara girilip eşya taşımaları yapılıyor bu son derece riskli. Binalar ağır hasarlı. Bir artçı depremde başka felaketler olabilir'' dedi.

ANTAKYA'DA 2 BİNA YIKILDI

Merkez üssü Defne olan 6,4 büyüklüğündeki depremde, merkez Antakya ilçesi Gazi ve Küçükdalyan mahallelerindeki 2 bina çöktü. Bölgede çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri hemen bu adreslere sevk edildi. Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki binanın enkazında 1 kişiye ulaşıldı. Sağ çıkarılan bu kişi hastaneye götürüldü.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Geçmiş olsun 20 Şubat 2023 23:12

Geçmiş olsun

Ahmet20 Şubat 2023 23:05

Yardım ihtiyac

Sonraki Haber Yükleniyor...