Tgrt Haber

Bakan Soylu "Türkiye ilk kez duyacak" diyerek yeni operasyon için tarih verdi

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2022 13:30 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 13:35
Bakan Soylu "Türkiye ilk kez duyacak" diyerek yeni operasyon için tarih verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadelesine ilişkin bilgi verdi. 17 ilde başlayan ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’nun detaylarını paylaşan Bakan Soylu, “Türkiye’de bir ilk olacak” diyerek Aralık ayında bir operasyonun başlayacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​ TRT’de katıldığı canlı yayında Türkiye’nin  uyuşturucuyla mücadelesini anlattı.

KÖKÜNÜ KURUTMA OPERASYONU

17 ilde zehir tacirlerine yönelik başlayan uyuşturucu operasyonun detaylarını paylaşan Bakan Soylu, “Son zamanlarda 17 ilde kökünü kurutma operasyonları yapmaya başladık Diyarbakır’da başladık Türkiye’nin birçok yerinde. Mesela geçen sabah ben gece 2'de Ankara’dan çıktım 4'te Adana’ya vardım 4 buçukta binlerce narkotik polisi, özel harekatlar onların her birisi gecenin o zifiri karanlığında köpekleriyle, insansız hava araçlarıyla hazırlar. Yaklaşık 9 ay boyunca izledik” dedi.

SOKAK SATICILARI AYLARCA İZLENİYOR

Uyuşturucu satıcılarına büyük darbe vurulan operasyonda tespit edilen adreslere yapılan baskınlar sonucunda sokak satıcılarının gözaltına alındığını belirten Bakan Soylu, açıklamasında “Adreslere baskınlar yapılıyor ve bunlar alınıyor. Kim bunlar? Sokak satıcıları işte bazen diyor ki burada görünüyor. Biz onu izliyoruz, bazen 9 ay sürüyor bazen 8 ay sürüyor” ifadelerini kullandı.

‘İLK KEZ BÖYLE BİR OPERASYON​ OLACAK’

Bakan Soylu ayrıca, “bir ilk olacak" diyerek önümüzdeki günlerde bir başka operasyonun başlayacağını duyuru. Bakan Soylu yeni operasyona ilişkin şunları söyledi: Mesela önümüzdeki bir ay içerisinde başka bir operasyon yapacağız Türkiye mesela bu tip operasyon ilk kez duyacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...