Tgrt Haber

Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesinden duyurdu: Tüm ihtiyaçları üstleneceğiz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2022 19:16 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 19:54
Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesinden duyurdu: Tüm ihtiyaçları üstleneceğiz

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'deki deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, bölgede çadırların kurulduğu ve kurulmaya devam ettiğini belirtterek tüm ihtiyaçların üstleneceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, Düzce​'deki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Gölyaka ilçesinde esnafla ve vatandaşlarla görüştü. Bakan Soylu bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamarda bulundu.

"KAYDA DEĞER BİR HASAR​ YOK"

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Çadırlarımız kuruldu, kurulmaya devam ediyor, tüm ihtiyaçları üstleneceğiz. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Deprem​ oluyor ama önemli olan burada bir can kaybı ile karşılaşmamamız. Milletimizin emrine amadeyiz. Biz afet bölgesindeyiz bunu kabul etmek zorundayız. 1 saat sonra depremin olmayacağını kimse taahhüt edemez. Biz riskleri belirleyeceğiz ve ona göre tedbirler alacağız.

Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesinden duyurdu: Tüm ihtiyaçları üstleneceğiz

Milletimiz de bu afetle karşı karşıya kaldığı zaman hangi hayat kurtarıcı adımları atması gerektiğini söylemek zorundayız. Türkiye'de bugün 28 bin toplanma alanı var. Kabu binalarında kayda değer bir hasar yok. Ufak tefek çatlaklar bulunuyor. Riskli bulunan binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tespitlerini yapıyor.

"TATBİKATIN FAYDALARINI YAŞADIK"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise şöyle konuştu:

2 hafta önce gerçekleştirdiğimiz tahliye tatbikatının faydalarını deprem gecesinde yaşadık. Yurtlarımızda yapısal hiçbir sorunun olmadığı tablo ile karşılaştık. Rabbim felaketler yaşatmasın.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dilara23 Kasım 2022 20:21

Neyinin sorunu olmadığını anladık telefona gelen üç beş saniyelik bildirimle o depremde yaşanan aynı şey miydi saçma bı tatbikat yerine jeofizik mühendisliğine mi destek çıkılsa hani acaba en azından fay hatlarıyla ilgili araştırmalar daha sağlıklı sonuçlar doğurabilir.. Tatbikatın hiçbir fayda gösterdiğini düşünmüyorum açıkçası şans eseri kurtulduk diyebilirim

Sonraki Haber Yükleniyor...