Tgrt Haber

Bakan Tekin'den o öğretmene tebrik: Gururla izledim

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Aralık 2023 15:21 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 15:26

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Amasya'da okul bahçesinde oynarken kalbi duran öğrencisinin hayatını kurtaran öğretmen Hüseyin Aktaş'ı tebrik etti.

Amasya​'da Plevne Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Metin Çelebi, dün teneffüs sırasında okul bahçesinde fenalaşarak yere yığıldı.

Diğer öğrencilerin olayı haber verdiği fen bilgisi öğretmeni Hüseyin Aktaş, kalbi duran öğrencisine ilk müdahalede bulunup, suni solunum ve kalp masajı yaptı. Okulun güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, öğretmeninin müdahalesi ile hayata döndürülen Metin Çelebi, hastanede tedaviye alındı.

Bakan Tekin'den o öğretmene tebrik: Gururla izledim

BAKAN TEKİN'DEN TEBRİK

Hüseyin Aktaş'ın hayat kurtardığı anların güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini sosyal medya hesabından aktaran Bakan Tekin, "Öğretmenlerimizin ne kadar önemli, hayata dokunan işler yaptığına siz de şahit olun isterim. Amasya'da, Plevne Ortaokulunda, okul bahçesinde oyun oynarken aniden rahatsızlanıp kalbi duran öğrencisine ilk müdahalede bulunup suni solunum-kalp masajı (Temel Yaşam Desteği) yaparak hayatta kalmasını sağlayan Hüseyin Aktaş öğretmenimi gururla izledim" notunu paylaştı.

17 yıllık eğitimci Aktaş'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinesinde aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde zamanında ve bilinçli yaptığı müdahale ile ilk yardımın hayat kurtardığını gözler önüne serdiğinin altını çizen Bakan Tekin, "Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda eğitim almaları, okullarda olabilecek acil durumlar karşısında hazırlıklı olabilmeleri için tüm öğretmen, yönetici, veli ve öğrencilere ilk yardım eğitimi verilmesi için yoğun çaba gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma minnettarım" ifadelerini kullandı.

Okulun güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, öğretmeninin müdahalesi ile hayata döndürülen Çetin Çelebi’nin hastanede iyiye giden tedavisi sürüyor.

https://twitter.com/Yusuf__Tekin/status/1738485711097991275

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...