Tgrt Haber

Bakan Tunç'tan CHP'ye tezkere tepkisi: 'Mavi Vatan'daki haklarımızı yedirmeyeceğiz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
01 Aralık 2023 12:43 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 13:01
Bakan Tunç'tan CHP'ye tezkere tepkisi: 'Mavi Vatan'daki haklarımızı yedirmeyeceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Libya tezkeresinde ret oyu kullanan CHP'ye sert tepki göstererek, "CHP'nin Mavi Vatan gibi bir derdinin olmadığını gösteriyor" dedi.

Adalet BakanıYılmaz Tunç​, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze’deki ateşkesin sona ermesine ilişkin konuşan Bakan Tunç, Türkiye’nin temennisinin akan kanın durması olduğunu söyledi.

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Gazze​ için diplomasi girişmlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Uluslararası sistemin, insanlığın sorunlarına çare olamadığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzun zamandır dillendirildiğini söyleyen Bakan Tunç, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde 14 ülke ateşkes​ olmasın diye oy verdi. İnsani yardım önergeleri bile reddedildi. Uluslararası sistem maalesef bu.” diye konuştu.

TTB MERKEZ KONSEYİ’NİN GÖREVDEN ALINMASI

Adalet Bakanı Tunç’a Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınması kararı da soruldu.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Türk askeri ile ilgili iddiasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bakan Tunç, “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uymak zorunda olduğu hususlar var. Ancak burada kendi kanunlarına aykırı tutum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız bir davaname hazırladı. Yargının verdiği bir karar söz konusu. Hep beraber süreci takip edeceğiz.” diye konuştu.

GİZLİ FON SORUŞTURMASI

Bakan Tunç’a eski bankacı Seçil Erzan’ın hayali fon yaratarak futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırmasına ilişkin dava da soruldu.

Yargılama sürecinin devam ettiğine işaret eden Bakan Tunç, ikinci duruşmanın 12 Ocak’ta görüleceğini belirterek, “Hep beraber yargı sürecini bekleyeceğiz.” dedi.

LİBYA TEZKERESİNE RET OYLARI

Libya'ya biz neden asker gönderiyoruz? Bizim Libya ile Deniz Yetki Anlaşmamız var. Doğu Akdeniz'deki haklarımızı koruyabilmek için tezkereye ihtiyacımız vardı. Terörle mücadelede de hayır oyu verdi, CHP ile HDP. CHP’nin Mavi Vatan ile ilgili bir derdi yok. Mavi vatandaki haklarımızı hiç kimseye yedirmeyeceğiz.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...