Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu: Deprem kapımızı çalmadan hazır olmayız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 16:31 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 16:43
Bakan Uraloğlu: Deprem kapımızı çalmadan hazır olmayız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş depreminin ilk gününden itibaren bölgede olduklarını, her geçen gün daha da güçlenerek çalışmaları titizlikle sürdürdükleri söyledi. Uraloğlu, ''Deprem, kapımızı çalmadan hemen her alanda hazırlıklı olmamız gerektiğinin farkındayız" dedi.

Türkiye​ büyük bir deprem​ felaketi ile 17 Ağustos 1999 yılında yüzleşmişti.. Büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden olan depremin üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısı halen tazeyken bir felaket daha yaşadık. Geçtiğimiz şubat ayında Kahramanmaraş​ merkezli 7,6 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 12 ilde büyük bir yıkıma neden oldu, 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu felaketler güvenli konutların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Depremlerin kapımızı çalmadan hemen her alanda hazırlıklı olunması gerektiğinin farkında olduklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,"Bu noktada “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı” ile depreme karşı hazırlıklı olmayı bir devlet politikası haline getirdik. Her kuruma büyük görev ve sorumluluklar düşüyor'' dedi.

"EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR FELAKET İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Bugün 20 bine vatandaşımızın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’nin yıl dönümü olması nedeniyle Bakan Uraloğlu, ''Üzerinden 24 yıl geçti ama kaybettiklerimizin acı izleri hala yüreklerimizde. Maalesef, 6 Şubat’ta da 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan 2 büyük deprem ile dünyada eşi benzeri görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Yüce Allah’tan yaşanan tüm depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet diliyor, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyorum'' dedi.

"TÜRKİYE'Yİ TÜM AFETLERE HAZIRLIKLI HALE GETİRECEĞİZ"

Hükümet olarak depremin ilk gününden itibaren bölge olduklarını, her geçen gün daha da güçlenerek çalışmaları titizlikle sürdürdükleri belirten Uraloğlu, ''Hükümetimizin önceliği deprem bölgesindeki yaraları süratle sarmak. Bu amaçla 11 ilimizde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Ama artık şu da bir gerçek ki hepimiz doğal afetler konusunda çok daha bilinçli olmalıyız. Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği nedeniyle artık çok daha büyük boyutlarda sel ve orman yangınlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu nedenle ülkemizi tüm afetlere hazırlıklı, afetlere dirençli, afetleri en az kayıpla atlatan, afetler sonrasında da hızla toplanan bir ülke haline getirmek için çalışacağız. Bizler de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bütün ulaşım modları ve haberleşmedeki altyapılarımızı bu yaklaşımla yapıyor ve mevcutları da iyileştiriyoruz.'' diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...