Tgrt Haber

SON DAKİKA I Bakan Yerlikaya duyurdu! Kayseri'deki provokatif olaylarla ilgili paylaşım yapan 12 kişi tutuklandı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
05 Temmuz 2024 12:43 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 13:00
SON DAKİKA I Bakan Yerlikaya duyurdu! Kayseri'deki provokatif olaylarla ilgili paylaşım yapan 12 kişi tutuklandı

Son dakika... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de provokatif paylaşım yapan 189 kişinin tespit edildiğini ve olaylara karışan 12 kişinin de tutuklandığını açıkladı. Ayrıca Yerlikaya, gözaltına alınan bin 855 şüpheliden 468'inin suç kaydı olduğunu ifade etti.

Son dakika haberleri... İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, Kayseri​'de yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması düzenledi. 

Kayseri'de gözaltına alınan bin 855 şüpheliden 468'inin suç kaydı olduğunu belirten Yerlikaya, "30 Haziran günü, Kayseri'de çirkin bir olay yaşandı. Bunun üzerine Kayseri'de bazı eylemler meydana geldi.

Bu olaylar sonrası 855 şahıs gözaltına alındı. Bunların 13'ü tutuklandı, 145'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

"50 FARKLI SUÇ KAYDI"

Kayseri'de gözaltına alınan şahıslardan 468'inin 50 farklı suçtan adli kaydı bulunuyor.

Bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, Kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, Tehdit-hakaret, uyuşturucu, mala zarar verme, Dolandırıcılık ve şantaj gibi suçlar da var.

Türkiye genelinde ise benzer olaylar nedeniyle Toplam 1.065 şahıs gözaltına alındı. Bunların 28'i tutuklandı; 187'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Göçmen konusuyla ilgili, Özellikle sosyal medyada provokasyona yönelik bir süreç yaşanıyor. BOT hesaplar tarafından manipülatif, olumsuz ve gerçek dışı paylaşımlar yapılıyor" dedi. 

'NEFRET SÖYLEMİNE ASLA AMA ASLA MÜSAADE ETMİYORUZ'

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın Güvenlik Daire Başkanlığımız ile koordineli yaptığı çalışmalar sonrası Kayseri'deki olaylarla ilgili provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yaptığı değerlendirilen 6'sı yurt dışında olmak üzere toplam 189 hesap yöneticisi tespit edildi.

108 şahıs yakalandı. Bunlardan 12'si tutuklandı.(gözaltındaki 6 şahsın işlemleri devam ediyor, 38 adli kontrol, 52 serbest)

Değerli Arkadaşlar, Kayseri; Erciyes Dağı gibi yüce gönüllü insanların diyarıdır. Kayserililer ticaret erbabıdır. Kadim esnaflık geleneğinin en güzel temsilcileridirler. Misafirperverdir. Vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine bağlıdır Kayserili hemşehrilerim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da defaatle ifade ettikleri gibi, Biz göç konusunu, inancımıza, medeniyet değerlerimize, uluslararası hukuka uygun şekilde yönetiyoruz. Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına, nefret söylemine asla ama asla müsaade etmiyoruz." ifadelerini kullandı. 


Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...