Tgrt Haber

Bakanlık harekete geçti! Konya ve Samsun'daki işçi intiharlarına inceleme

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
20 Temmuz 2024 16:52 - Güncelleme : 20 Temmuz 2024 17:30
Bakanlık harekete geçti! Konya ve Samsun'daki işçi intiharlarına inceleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Konya ve Samsun'da çalıştığı iş yerlerinde mobing'e maruz kaldığı gerekçesiyle intihar eden 2 işçinin ölümüne ilişkin iddialara inceleme başlattı.

Samsun ve Konya'da iki işçinin çalıştıkları kurumda mobing'e maruz kaldıkları için intihar ettiği iddiası sosyal medyada gündeme oturdu. İddialar üzerine düğmeye basan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2 intihar vakasıyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında çıkan haberlerde; Konya'nın Emirgazi İlçe Belediyesinde çalışan bir işçimiz ile Samsun'un Çarşamba ilçesinde çalışan bir işçimizin iş yerinde baskı ve mobing'e uğraması nedeniyle intihar ettiği iddiaları yer almaktadır.

Her iki olayla ilgili gerekli incelemelerin yapılması için müfettişlerimizi görevlendirdik. Bakanlık olarak her zaman emeğin ve emekçimizin yanında duruyoruz. Konuyu yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

NE OLMUŞTU?

Samsun'da ünlü bir giyim firmasında yönetici olarak çalışan Muhammed Yavuz, iş yerinde baskı ve mobing'e maruz kaldığını belirterek yaşamına son verdi. Yavuz geride bıraktığı veda mektubunda ise ölümünden bölge müdürünü sorumlu tuttu.

Sosyal medyada da gündem olan intihar vakasıyla ilgili şirketten de açıklama geldi. Olayla ilgili süreci aydınlatmak için adli makamların ihtiyaç duyacağı tüm bilgileri paylaşmaya hazır olduklarını ve kurum içi soruşturma başlatıldığını bildiren şirket, olaya dair bugüne kadar mobbing ile ilgili yönetime iletilmiş herhangi bir şikayetin bulunmadığını duyurdu.

Konya'da ise 3 gündür kayıp olan Emirgazi Belediyesi’nde görevli A.D. isimli vatandaş, kırsal bir alanda ağaca asılı halde bulunmuştu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, A.D'nin mobing ve baskılara dayanamayarak intihar ettiği iddialarının konuşulduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...