Tgrt Haber

Bakırköy'de çöken hastane tavanı ile ilgili soruşturma başlatıldı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ağustos 2024 21:31 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 21:35

Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tavanı çökmesi sonrası bir bebek hayatını kaybetmişti. Yaşanan skandal olaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 

Dün yaşanan korkunç olayda Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tavanı çökmüş ve durumu kritik olan 3 bebeğin de bulunduğu 8 bebek, hastanenin diğer bir ünitesine nakledilmişti. Nakil sonrasında durumu kritik olan bir bebeklerden biri hayatını kaybetmişti. 

SORUŞTURMA​ BAŞLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yaşanan skandal sonrası soruşturma başlattı. Başsavcılık tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, nöbetçi savcının olay günü hastaneye giderek incelemelerde bulunduğu belirtildi. 

Bakırköy'de çöken hastane tavanı ile ilgili soruşturma başlatıldı - 1. Resim

Açıklamada ayrıca sorumluların tespiti, olaya müdahale eden ve kuvözde bulunan bebeklerin taşımasına yardım eden hastane görevlilerinin beyanlarının alınması, vefat eden bebeğin epikriz raporunun alınması, kuvözün ısı ve nemine ilişkin olay öncesi ve sonrasına ait verilerin alınması talimatı verildiği de kaydedildi.

Bakırköy'de çöken hastane tavanı ile ilgili soruşturma başlatıldı - 2. Resim

3 KİŞİLİK BİLİR KİŞİ RAPORU HAZIRLANACAK!

Bebeğin kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevkinin yapıldığı ve 3 kişilik bir bilirkişi heyeti incelemesi yapılmasına karar verildiği de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirtildi. Soruşturma çerçevesinde, olayda kusur olup olmadığı varsa kimin sorumlu olduğunun tespitinin bilirkişi incelemesi ve Adli Tıp Kurumu otopsi raporu sonucunda ortaya çıkacağı kaydedildi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...