Tgrt Haber

Marmara açıklarında deprem: AFAD'dan açıklama geldi!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
19 Temmuz 2024 22:31 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 23:07
Marmara açıklarında deprem: AFAD'dan açıklama geldi!

Son dakika haberi... Marmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. AFAD, depremin merkez üssünü Balıkesir olarak duyurdu. Deprem sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den de açıklama geldi...

Marmara Bölgesi sallanmaya devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Tekirdağ'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Kandilli depremin derinliğini 4.2 kilometre olarak açıkladı. 

Balıkesir'de deprem: AFAD'dan açıklama geldi! - 1. Resim

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. Deprem Tekirdağ ve Balıkesir başta olmak üzere çevre yerleşim yerlerinde de hissedildi. Kandilli depremin merkez üssünü Güzelköy açıkları olarak duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Marmara açıklarında meydana gelen depremin merkez üssünü Balıkesir olarak duyurdu. AFAD, depremin derinliğini 7 kilometre olarak duyurdu. 22.26'da meydana gelen depremle ilgili olumsuz bir bilgiye yer verilmedi.

GÖRÜR: ÇOK ENDİŞE ETMİYORUZ

Deprem sonrası değerlendirmede bulunan Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Tekirdağ-Guzelköy açıklarında 4,4’lük deprem oldu. Deprem Tekirdağ Fay zonunda. Bu zonun 1912 Şarkoy Depreminde kırıldığını düşünüyoruz. Burada zaman zaman büyüklüğü 4,0’lere çıkan ve gaz çıkışlarına bağlı depremlerin olduğunu da biliyoruz. Bu açıdan çok endişe etmiyoruz" dedi.

Marmara açıklarında deprem: AFAD'dan açıklama geldi! - 2. Resim

SON DEPREMLER...

AFAD ve Kandilli tarafından yayımlanan listede İstanbul, Bursa, Yalova, Elazığ, Bolu, Alanya, Afyonkarahisar, Düzce, Muğla, Kayseri, Tokat, Bingöl, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER...

KANDİLLİ SON DEPREMLER...

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...