Tgrt Haber

'Balyoz planı' davasında yeniden yargılanma talebi

29 Ocak 2014 13:13
'Balyoz planı' davasında yeniden yargılanma talebi

Dava kapsamında aldığı 20 yıllık hapis cezası onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanığın avukatı, yargılamanın yenilenmesini talep etti.

"Balyoz planı" davasında aldığı 20 yıllık hapis cezası onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanığın avukatı Hüseyin Ersöz, TÜBİTAK'ta görev yapan 3 uzmanın 5 numaralı harddiske ilişkin hazırladığı bilirkişi raporunu gerekçe göstererek, yargılamanın yenilenmesini talep etti. Dava kapsamında aldıkları cezalar Yargıtayca onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve emekli Albay Hakan Büyük'ün avukatı Hüseyin Ersöz, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçede, temyiz incelemesinden geçerek kesinleşen kararlara karşı, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 311. maddesi çerçevesinde, yargılamanın yenilenmesi yoluna gidilebildiğini hatırlattı.
Dilekçede, "sanıklara isnat edilen suçlamalara dayanak kabul edilen dijital dokümanlardaki sahteciliğin, yurt içindeki seçkin üniversitelerden ve uluslararası saygınlığa sahip adli bilişim kuruluşlarından alınan bilimsel incelemeyle ispatlandığı" öne sürülerek, bilirkişi incelemesi ile bu durumun araştırılması hususundaki isteklerinin davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince reddedildiği aktarıldı. Bilirkişi raporunda, "Bu inceleme sonucunda, ilgili disk bölümüne, 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra dosya aktarıldığı değerlendirilmektedir. 'Sistem' isimli bölümün dosya sistemi üst verileri incelendiğinde ise diskteki Windows XP işletim sisteminin son olarak 28 Temmuz 2009 tarihinde kullanıldığı tespit edilmiştir. Bunlar, diskin işletim sisteminin son kullanılma tarihinden sonra başka bilgisayarlarda ikincil disk olarak kullanıldığını göstermektedir. Kullanıcının veri alışverişi yaptığı bilgisayarlar arasında sistem tarihi güncel olmayan bilgisayarların bulunması kuvvetle muhtemeldir" ifadeleri olduğuna dikkat çekilen dilekçede, bu raporun, suçlamalara dayanak olan dijital dokümanların maniple edilmiş olduğunu gösterdiği savunuldu. Bilirkişi raporuyla CMK'nın 311/a maddesinde belirtilen, "duruşmada kullanılan ve hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği"nin ortaya çıktığı ileri sürülen dilekçede, söz konusu raporun aynı zamanda yeni delil mahiyetinde olduğu da iddia edildi. 5 numaralı harddiskle ilgili tespit edilen manipülasyon bulgularının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın "orduya kumpas kuruldu" ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "Yargıtayın imamı var" şeklindeki açıklamaları ile değerlendirilmesi gerektiği anlatılan dilekçede, bilirkişi raporunun yargılamanın yenilenmesi nedeni olarak kabulüne ve infazın durdurulmasına karar verilmesi talep edildi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...