Tgrt Haber

Bana’dan Erdoğan’a Halep teşekkürü

22 Aralık 2016 04:00
Bana’dan Erdoğan’a Halep teşekkürü

Sosyal medya üzerinden Halep'teki katliamın durdurulması çağrısı yapan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilerek güvenli bölgeye getirilen 7 yaşındaki Bana Alabed ve ailesi dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, minik Bana ve ailesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Bana, Erdoğan'ı gördüğünde, "Size Halep çocuklarının selamını getirdim" dedi. Halep'in durumunu ve yaşadıklarını anlatan Bana, "Orada çok büyük sıkıntı çektik. Evimizi, okulumuzu bombaladılar. Her gün bombardıman devam etti. Sokağa çıkmaya korkuyordum. Ailemin, kardeşlerimin ölmesinden korktum. Halep çocuklarınıza desteğinizden dolayı size çok teşekkür ederim. Bizi savaştan kurtardığınız için teşekkür ederim. Sizi çok seviyorum" dedi. Ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çocukların eğitim alacakları bir yerde yaşamları için aileye yardımcı olacaklarını söyledi. Doğu Halep'in Katırcı Mahallesi'nde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma Alabed, 3 ay önce Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapmıştı. Babasının da yaralandığını duyurarak, Erdoğan'a ve kendisine çağrıda bulunan Bana'ya Çavuşoğlu, kendisini ve ailesini kurtarma sözü vermişti

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...