Tgrt Haber

Banka müdürünün ikinci 'Fatih Terim Fonu' ifadesi, dekont yerine imzalı kâğıt vermiş

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 09:37 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 11:39
Seçil Erzan, savcılığa verdiği ikinci ifadede bu iddiaları reddetti.

Futbol dünyasındaki Seçil Erzan depreminin artçıları sürüyor. Bu defa da piyasadan topladığı milyonlarca doları buharlaştıran Seçil Erzan'ın savunması ortaya çıktı. Erzan savcılığa verdiği ikinci ifadede, kolunda serumlarla bankaya gittiğini ve işlemleri banka dışında yaptığını söylemesi için zorlandığını ileri sürdü.

Seçil Erzan, savcılığa verdiği ikinci ifadede bu iddiaları reddetti.

Futbol dünyasını sarsan iddialar, özel bir bankanın Şube Müdürü olan Seçil Erzan​'ın, teknik direktör Fatih Terim​'den 300 bin dolar almasıyla başladı. Terim'e bir dönem finansal danışmanlık da yapan Erzan, parayı çok yüksek getirili bir fonda değerlendireceğini söylemişti. Daha sonra işin içine Arda Turan​, Fernando Muslera​, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan gibi ünlü futbolcuların da adı karıştı. Adı geçen futbolcular ve bazı iş insanları, banka müdiresine milyonlarca dolar para vermişti. Üstelik bu işlemler, banka dışında ve hiç bir kayıt altına alınmadan gerçekleştirilmişti.

İDDİALARI REDDETTİ 

Ne var ki Seçil Erzan​, savcılığa verdiği ikinci ifadede bu iddiaları reddetti. Çorlu'da bir akrabasının evinde olduğu sırada bankadan bir araç geldiğini ve kendisini genel müdürlüğe götürdüğü söyledi. Genel müdürlükteki yetkililerin, kolunda serum takılı olmasına rağmen kendisine baskı yaptıklarını; işlemlerin banka dışında yapıldığını söylemesi için zorlandıklarını iddia etti.

Seçil Erzan ikinci kez ifade verdi.

BU İŞİ BANKA DIŞINDA YAPTIN DİYE SÖYLETTİRDİLER

Erzan ifadesinde şunları söyledi: “Bu sefer bankanın genel müdürü hakan ateş bankaya geldi. bulunduğumuz toplantı salonuna girerek ‘kızım biz zaten insanların parasını vereceğiz. Ama ortada bir enkaz var, kimden ne aldıysan söyle zaten bu bir zimmet değil. Zimmet olsa sen yıllarca içeride çürürdün. bu sebeple de kendin banka dışında ne aldıysan onları söyle. Sen bizi koru biz de seni koruruz.’’

NE DEKONT NE BELGE! İMZALI KAĞIT İLE YETİNMİŞLER 

Öte yandan banka müdürünün, eski futbolculardan aldığı milyonlarca dolar karşılığında ne dekont ne de belge verdiği ortaya çıktı. Eski futbolcular, verdikleri paraların karşılığında anteti bile olmayan, bazıları imzalı ve kaşeli, bazıları ise sadece imzalı bir kağıt almakla yetinmişlerdi. Seçil Erzan​'a sadece futbolcular değil, iş insanları da para vermişti. Onlardan biri, Çorlu'da kuyumculuk yapan Bülent Çeviker'di. Çeviker 3 milyon dolar vermiş, karşılığında ise üzerinde sadece Erzan'ın imzası bulunan bir defter kağıdı almıştı. Erzan deftere, parayı 31 Mart 2023'te aldığını, 3 Nisan 2023'te de hesaba havale edeceğini yazmıştı.

SEÇİL ERZAN​ KİMDİR?

Seçil Erzan​, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimini Çorlu Lisesi'nde tamamlayan Erzan, üniversite eğitimini ise Kocaeli'de gerçekleştirdi. Çorlu’da bir bankada 10 yıl şube müdürü olarak çalıştıktan sonra İstanbul'da şube müdürlüğüne atandı.

2013'te çalıştığı banka ve Galatasaray arasında sponsorluk anlaşması imzalandığı için görevi sırasında dönemin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in finansal danışmanlığını yaptı. Şube müdürü olarak yaklaşık 11 yılda çok sayıda futbolcu, iş insanı ve yakınlarına bir ‘fon’ vaadiyle yüksek para getirisi tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...