Tgrt Haber

Bankalarda yeni dönem başlıyor! Bakan Soylu vatandaşlara seslendi: Yeni kimlik olmadan işlem olmayacak

30 Aralık 2022 13:06 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 13:14
Bankalarda yeni dönem başlıyor! Bakan Soylu vatandaşlara seslendi: Yeni kimlik olmadan işlem olmayacak

Banka ve nufüs müdürlüklerinde yeni dönem başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile yürütülen çalışmalar kapsamında yeni kimlik kartları ele alınıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi.

Bankalarda eski kimlik kartlarıyla yapılan işlem dönemi sona eriyor. Bu kapsamda BDDK​ ile çalışma yürütülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" açıklamasında bulundu.

Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğünde basın açıklaması yapan Bakan Soylu şunları söyledi:

BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak.

"6 MİLYON EHLİYET, 12 MİLYON KİMLİK VERDİK"

Nüfus müdürlüklerinde bu yıl 30 milyon yüz yüze işlem yapıldı. E-Devlet’ten yapılan işlem sayısı 146 milyondur. Bu yıl yaklaşık 6 milyon ehliyet, 12 milyon da kimlik verdik.

"TÜRKİYE YERLİ VE MİLLİ PASAPORTUNU BASTI"

Türkiye yerli ve milli pasaportunu bastı. Bu yıl 700 bin pasaport vermeyi planlıyorduk ancak 650 bin verdik.Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşacağız. Birçok yerde de tapu kadastroda da artık suistimalin önüne geçilecek. Elektronik doğrulama sistemi devreye girecek. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...