Tgrt Haber

Saldırı planları bozuldu, 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Haziran 2022 16:43 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 17:02
Mehmetçik, teröristlerin saldırı hazırlığını bozdu.

Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

Mehmetçik, teröristlerin saldırı hazırlığını bozdu.

Türk güvenlik güçleri art arda yaptığı operasyonlarla teröristlerin yuvalarını yerle bir etti. Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı​ bölgesine saldırı planı tespit edildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri​, saldırı hazırlığı yapan teröristleri tespit edildikleri yerde etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Barış Pınarı bölgesinde 3 PKK/YPG​'li terörist, ateş destek vasıtaları ile etkisiz hale getirildi.

BÜYÜK OPERASYONLAR

Eren Abluka​ ve Pençe Kilit operasyonlarıyla teröre göz açtırmayan Türk askeri yurt dışı ve yurt içinde yeni operasyonlar düzenliyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yılbaşından itibaren Irak'ın kuzeyinde 38'i büyük, 142'si orta çaplı olmak üzere 180 operasyon icra edilerek 425 terörist, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 34 bin 950 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...